Gündem

Gaziantep’te Hidrojen Otobüs Dönemi Başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Yeşil ve Akıllı Ulaşım İçin Hidrojenli Otobüs Lansmanı Gerçekleştirdi

Gaziantep’te Hidrojen Otobüs Dönemi Başlıyor
12-02-2024 13:02
GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hidrojen teknolojisinin kullanıldığı otobüslerle ulaşımın daha çevreci ve sürdürülebilir hale gelmesi için önemli bir adım attı. Hidrojen otobüslerin lansmanı İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Lansmana Kimler Katıldı?

Lansmana Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karsan CEO’su Okan Bas, Gaziantep Şoförler Odası Başkanı Ünal Akdogan ve birçok vatandaş katıldı.

Başkan Fatma Şahin, lansmanda yaptığı konuşmada, hidrojenli otobüslerin çevre dostu olduğunu ve şehrin daha temiz bir hava kalitesine kavuşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Hidrojenli Otobüslerin Özellikleri

Başkan Şahin'in açıklamalarına göre, hidrojenli otobüsler 500 kilometreye kadar yol gidebiliyor ve egzozundan su buharı çıkartıyor. Bu da çevrenin daha az kirlenmesini sağlıyor ve temiz, yeşil bir ulaşım imkanı sunuyor.

Karsan CEO’su Okan Bas ise Gaziantep'in yeşil dönüşümde öncü bir rol üstlendiğini vurgulayarak, bu lansmanın kendileri için gurur verici olduğunu dile getirdi.

Hidrojenli Otobüs Turu

Lansmanın ardından Başkan Fatma Şahin, Karsan CEO’su Okan Bas ve vatandaşlar hidrojenli otobüslerle şehir turu yaptılar.

Gaziantep, ulaşımda yeşil ve akıllı bir döneme doğru emin adımlarla ilerlerken, bu teknolojik gelişmelerin şehir halkına ve çevreye katkı sağlaması bekleniyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER