Gündem

Gaziantep'te Jandarma Ekipleri, Öğrencilere Trafik Eğitimi Verdi

Çocuklara trafik güvenliği nasıl öğretilir ve bu eğitimlerin önemi nedir?

Gaziantep'te Jandarma Ekipleri, Öğrencilere Trafik Eğitimi Verdi
11-05-2024 18:30
GAZİANTEP

Jandarma'dan Öğrencilere Hayati Trafik Bilgileri

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" kapsamında önemli bir etkinliğe imza attı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, öğrencilere yönelik olarak Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda bir dizi trafik güvenliği eğitimi düzenledi. Bu eğitimlerle, öğrencilerin trafik bilincinin artırılması hedefleniyor.

485 Öğrenciye Uygulamalı Trafik Eğitimi

Verilen uygulamalı eğitimde, öğrencilere okul servis araçlarına güvenli bir şekilde nasıl binilir ve inilir gibi temel trafik kuralları anlatıldı. Eğitime katılan 485 öğrenci, hem teorik bilgiler aldı hem de uygulamalı olarak bu bilgileri pekiştirdi.

Sosyal Aktiviteler ve Bilinçlendirme Kampanyaları

Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde gerçekleştirilen etkinliklerde, depremzede öğrenciler için düzenlenen futbol ve voleybol maçları da dikkat çekti. Bu sosyal aktiviteler, öğrencilerin eğitime katılımını teşvik etmek ve onları eğlendirirken öğretmek amacıyla planlandı.

İl genelinde kurulan stantlarda, "Yayalar Kırmızı Çizgimiz", "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" ve "Hayatla Yarışılmaz" gibi kampanyalar kapsamında hazırlanan broşürler ve hediyeler dağıtıldı. Bu materyaller, trafik haftası boyunca vatandaşların bilgilendirilmesi için kullanıldı.

- Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı "Trafik güvenliği, sadece sürücüler için değil, her yaşta birey için hayati önem taşır. Çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren trafik bilincini aşılamak, gelecekteki güvenli sürüş alışkanlıklarının temelini atar."  AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER