Gündem

Gaziantep'te Kuyumcu Kardeşlerden Milyonluk Vurgun

Gaziantep Nizip'te Güven Sarsıcı Dolandırıcılık: Kuyumcu Kardeşler Nasıl Yakayı Ele Verdi?

Gaziantep'te Kuyumcu Kardeşlerden Milyonluk Vurgun
28-02-2024 10:00
GAZİANTEP

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, yıllardır güvenle iş yaptıkları kuyumcu kardeşler tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetin peşine düştü. İki kardeş, 30'dan fazla kişiyi yaklaşık 150 milyon TL dolandırarak ülke dışına kaçma planı yaparken son anda yakalandı. Peki, bu vurgun nasıl gerçekleşti ve mağdurlar şimdi ne istiyor?

Kuyumcu Kardeşlerin Dolandırıcılık Yöntemi

Şehitkamil ilçesinin Karşıyaka Mahallesi'nde yaşanan olay, kuyumculuk yapan Mustafa Taner Ş. ve Halil İbrahim Ş. isimli kardeşlerin, 2024 Ocak ayının başında iş yaptıkları kişilere yüksek kar vaadiyle altın yatırımı yapmalarını teklif etmeleriyle başladı. Vatandaşların güvenini kazanarak aldıkları altınlarla ortadan kaybolan kardeşler, büyük bir şokun yaşanmasına neden oldu. Peki, bu durumda vatandaşlar ne hissetti ve polis nasıl bir müdahalede bulundu?

Mağdurların Şikayeti ve Polisin Müdahalesi

Kardeşlere ulaşamayan ve dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar, derhal polise başvurdu. Hızla harekete geçen polis ekipleri, iki kardeşi yurt dışına kaçmak üzereyken yakalayarak gözaltına aldı. Tamamlanan yasal işlemlerin ardından adli mercilere sevk edilen kardeşler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak mağdurların gözü hala kayıp paralarının ve altınlarının peşinde. Peki, mağdurların talepleri nelerdir ve yaşadıkları bu travmanın üstesinden nasıl gelmeye çalışıyorlar?

Mağdurların Çığlığı ve Adalet Arayışı

"Bu kuyumcular benim 15 yıldır arkadaşım. Güvendiğim bir insandı. Yaklaşık 3 haftadır iş yeri kapalı. Bizi dolandırıp kaçmışlar," diye anlatıyor Mehmet Alkan, 750 bin TL kaybeden bir mağdur.

Kuyumcu kardeşlerin iş yerleri önünde toplanan mağdurlar, yaşadıkları maddi ve manevi zararın telafisi için yetkililerden yardım istiyor. 30'dan fazla vatandaşı mağdur eden bu dolandırıcılık olayında, kaybedilen milyonlarca liranın akıbeti merak konusu. Mağdurlar, bir yandan güvendikleri insanlar tarafından ihanete uğramanın şokunu yaşarken, diğer yandan da haklarının peşinde adalet mücadelesi veriyor.

Toplumun Güvenini Sarsan Olay

Gaziantep Nizip'te yaşanan bu dolandırıcılık vakası, toplumda güven sorununa yol açtı. Uzun yıllar boyunca güvenilir olarak bilinen kuyumcu kardeşlerin bu hareketi, benzer dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları daha dikkatli olmaya itiyor. Peki, bu tür olayların önü

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER