Gündem

Gaziantep'te Sıcak Hava Dalgası: Çeşmelerde Serinleme Çabası

Gaziantep'in kavurucu sıcakları, vatandaşları çeşme başında serinlemek için sıra beklemeye itiyor. Peki, bu sıcaklar ne zaman sona erecek?

Gaziantep'te Sıcak Hava Dalgası: Çeşmelerde Serinleme Çabası
09-06-2024 17:00
GAZİANTEP

Kavurucu Sıcaklar Kenti Esir Aldı

Gaziantep'te son günlerde hava sıcaklıkları 36-37 derece seviyelerine ulaştı. Bu yüksek sıcaklıklar, kentte yaşayanları oldukça zorluyor. Vatandaşlar, sıcaktan bir nebze olsun kurtulmak için şehir merkezindeki çeşmelerin başında serinlemeye çalışıyor.

Çeşmelerde Serinlik Arayışı

Sıcaktan bunalan vatandaşlar, çeşmelerden akan suyla serinlemeye çalışıyor. Çeşme başında sıra bekleyenler, ellerini ve yüzlerini yıkayarak sıcak hava dalgalanmasının etkilerini azaltmaya çalışıyor. Vatandaşlar, aşırı sıcaklarda dışarı çıkmamaları konusunda birbirlerine tavsiyelerde bulunuyor.

Vatandaşların Sıcak Tepkisi

Ali Tekler isimli bir vatandaş, sıcak havadan oldukça rahatsız olduğunu belirtiyor. Tekler, "Çok sıcak bunalıyoruz. Kafamızı, yüzümüzü yıkayarak serinlemeye çalışıyoruz. Vatandaşların bu sıcakta dışarıya çıkmamalarını öneriyorum," diye konuştu.

Sıcak Havalar Ne Zaman Düzelecek?

Meteoroloji uzmanları, sıcak havaların birkaç gün daha süreceğini ve vatandaşların güneş ışınlarının en dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamaları gerektiğini öneriyor. Ayrıca bol sıvı tüketimi ve hafif giysiler giymenin önemi vurgulanıyor.

Belediyeden Vatandaşlara Uyarı

Gaziantep Belediyesi, sıcak havalarda vatandaşların sağlığını korumak için bir dizi önlem alıyor. Belediye, özellikle yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar için sıcak hava uyarıları yaparak, gerekli tedbirlerin alınması konusunda bilgilendirme yapıyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER