Gündem

Gaziantep'te Yeni Hastaneler Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

Depremin yaralarını saran Gaziantep, Nurdağı ve Oğuzeli'nde modern çelik konstrüksiyon hastaneleri nasıl bir fark yaratacak?

Gaziantep'te Yeni Hastaneler Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor
27-05-2024 11:30
GAZİANTEP

Gaziantep'te yaşanan büyük depremin ardından, hasar gören eski hastane binaları yerine inşa edilen yeni çelik konstrüksiyon hastanelerin inşası tamamlandı. Bu yeni tesisler, çok yakında hasta kabulüne başlayarak bölge halkına hizmet vermeye başlayacak.

Yeni Hastaneler Yükseliyor

Nurdağı ve Oğuzeli ilçelerinde, deprem sonrası yıkılan hastanelerin yerine yapılan yeni tesisler, modern çelik konstrüksiyonlarla inşa edildi. Yeni hastaneler, depreme daha dayanıklı yapılarıyla dikkat çekiyor ve ileri tıbbi donanımlarıyla hizmet verecek.

Detaylar ve Özellikler

İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin'e göre, her iki hastane de modern tıbbi olanaklarla donatıldı. Nurdağı'ndaki hastane, 12 poliklinik odası, 16 yataklık yoğun bakım ünitesi ve 4 ameliyathane ile 17 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Oğuzeli'nde ise 12 bin metrekare üzerine kurulu 75 yataklı hastane, 15 poliklinik odası, 4 diş ünitesi ve 3 ameliyathane ile donatıldı.

İnşaat Süreci ve Teknik Yapı

Oğuzeli Devlet Hastanesi'nin inşaatını yürüten şantiye şefi Osman Aydemir, yapıların tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edildiğini belirtti. Çelik konstrüksiyonların, betonarme yapılara göre daha dayanıklı olduğunu vurgulayan Aydemir, cihazların yerleştirilme sürecinin de devam ettiğini söyledi.

Gelecek Planları ve Açılış Tarihleri

Şahin, Gaziantep genelinde yapımı devam eden diğer hastaneler hakkında da bilgi verdi. Nurdağı ve Oğuzeli ilçe hastaneleri önümüzdeki ay hizmete açılacakken, kapasitesi artırılan Nizip Devlet Hastanesi ve diğer tesisler de yakın gelecekte hizmete girecek. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER