Gündem

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'nde Anlamlı Kutlama: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'nde düzenlenen etkinlikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkuyla kutlandı. Peki, bu özel gün kapsamında yapılan konuşmalarda hangi mesajlar verildi?

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'nde Anlamlı Kutlama: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü
09-03-2024 09:02
GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. Hastane idaresi ve çalışanlarının bir araya geldiği bu özel günde, kadınların toplumdaki yerine ve önemine dair değerli mesajlar paylaşıldı. GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat ve GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren'in konuşmaları, katılımcılardan büyük ilgi gördü. İşte, etkinlikte öne çıkan bazı vurgular.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Üzerine Çarpıcı Mesajlar

Prof. Dr. Ayşe Balat, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün “Bir toplum, erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir..." sözlerini anımsatarak, kadınların uygar bir toplum olma yolunda vazgeçilmez önemine dikkat çekti. Balat, kadınların çalışma hayatında karşılaştıkları zorluklara ve eşitsizliklere de değinerek, bu durumun toplumsal verimlilik üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaptı.

"Üniversite mezunu kadın oranımız yüzde 47 civarında olmakla birlikte, bu oranın yarıya yakın kısmı iş hayatında yer alamamaktadır..." - Prof. Dr. Ayşe Balat

Kadınların Güçlü Varlığı ve İlhamı

GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, kadınların hayatın her alanında özverisi, feraseti ve cesaretiyle önemli roller üstlendiğini belirtti. Eren, kadınların dünyayı daha iyi bir yer haline getirme yolunda rehberlik ettiğinin altını çizdi ve "Dünyadaki her şey kadının eseridir" diyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara verdiği değeri hatırlattı.

"Dünyadaki her şey kadının eseridir." - Prof. Dr. Şevki Hakan Eren

Bu özel kutlama, müzik eşliğinde devam eden çeşitli ikramlıklarla son buldu. Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, kadınların toplumdaki değerini ve eşitliğin önemini bir kez daha hatırlattı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER