Gündem

Gaziantep ve Çevre İllerde "Orman Benim" Kampanyası

Orman Yangınlarına Karşı Farkındalık: Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis'te Neler Yaşandı?

Gaziantep ve Çevre İllerde "Orman Benim" Kampanyası
04-05-2024 16:00
ŞANLIURFA

Gaziantep'te Erikçe Kent Ormanı'nda Farkındalık Etkinliği

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Orman Benim" kampanyası kapsamında Gaziantep'te düzenlenen etkinlikte katılımcılar, Erikçe Kent Ormanı'nda yangına sebebiyet verebilecek kuru dal parçaları ve atıkları topladı. Etkinlikte, Vali Yardımcısı Hüseyin Kaptan, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı ve diğer yetkililer yer aldı. Peki bu etkinlik yangınların önlenmesinde nasıl bir rol oynadı?

Şanlıurfa'da Göbeklitepe Yolu Üzerindeki Ormanlık Alan

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü ve öğrencilerin katılımıyla Göbeklitepe yolu üzerindeki ormanlık alanda bir temizlik kampanyası düzenlendi. Vali Yardımcısı Yasin Akgül, ormanların önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Ormanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Orman yangınlarına sebebiyet vermemek için piknikte ateş yaktıysak, ateşimizi söndürmeden ormandan ayrılmamalıyız ve çöp bırakmamalıyız."

Malatya'da Orduzu Pınarbaşı'ndaki Çöpler Temizlendi

Malatya'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikte, Orduzu Pınarbaşı ormanlık alanındaki çöpler temizlendi. Vali Yardımcısı Talat Tabur, orman yangınlarının çoğunun insan kaynaklı olduğunu belirterek, "Ormana hayat diye bakmalıyız. Orman hayattır, mutluluktur, temiz havadır, sudur. Ormana sahip çıkmalıyız." dedi. Etkinlikte öğrenciler de atık toplama faaliyetine katıldı.

Kilis'te Resul Osman Dağı'nda Farkındalık Etkinliği

Kilis'te düzenlenen etkinlikte, Resul Osman Dağı mesire alanında kuruyan dallar budandı. Vali Yardımcısı Murat Demirbilek, yangınlara karşı farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Küresel ısınmanın orman yangınlarını arttırdığına dikkat çeken Hatay Orman Bölge Müdür Yardımcısı Şensu Küçükateş, orman yangınlarıyla mücadelede temel stratejinin yangın öncesi alınması gereken önleyici tedbirler olduğunu belirtti. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER