Gündem

Gaziantepli Öğretmenin 68 Dil Öğrenme Başarısı

Komşusundan aldığı masal kitabı nasıl oldu da 68 dil öğrenmesine vesile oldu? Enis Tataroğlu'nun ilham veren hikayesi nedir?

Gaziantepli Öğretmenin 68 Dil Öğrenme Başarısı
29-07-2024 10:23
GAZİANTEP

Gaziantep'te yaşayan İngilizce öğretmeni Enis Tataroğlu, dil öğrenme serüvenine 10 yaşında komşusundan aldığı Almanca bir masal kitabıyla başladı. Bu kitabın etkisiyle başlayan dil öğrenme tutkusu, Tataroğlu'nu başta İngilizce ve Almanca olmak üzere toplam 68 dili öğrenmeye kadar götürdü.

Dil Öğrenme Serüveninin Başlangıcı

Enis Tataroğlu, dil öğrenme serüvenine Almanya'dan gelen komşularının kendisine hediye ettiği bir Almanca masal kitabıyla başladı. O dönemde Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde tatile giden Tataroğlu, Alman turistlerle konuşma isteğiyle Almanca öğrenmeye karar verdi. İlkokul yıllarında başlayan bu tutku, yıllar içinde onu farklı dillere yönlendirdi.

Farklı Alanlarda Araştırmalar ve Dil Öğrenme

Tıp, müzik ve sanat tarihi gibi çeşitli alanlarda yaptığı araştırmalar, Tataroğlu'nu farklı diller öğrenmeye teşvik etti. Bu merak sayesinde ayda bir dil öğrenme başarısını gösteren Tataroğlu, toplamda 68 farklı dili öğrenerek bir rekora imza attı. Bu süreçte internet ve videoların da büyük katkısı oldu.

Kahramanmaraş Depreminde Gönüllü Tercümanlık

Tataroğlu'nun başarısı, Kahramanmaraş depremlerinde Japonya'dan Gaziantep'e gelen arama-kurtarma ekiplerine gönüllü tercümanlık yapmasıyla daha da anlam kazandı. Bu özverili çalışması, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılın öğretmeni seçilmesini sağladı. Deprem sürecindeki çalışmaları, Tataroğlu'nun ne kadar fedakar ve yardımsever biri olduğunu bir kez daha gösterdi.

Guinness Rekorlar Kitabı Hedefi

Enis Tataroğlu, şu anda 35 dil bilen Johan Vandewalle’nin dünya rekorunu egale ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyor. Dil öğrenme konusundaki azmi ve başarısıyla birçok kişiye ilham veren Tataroğlu, dil öğrenmenin maddi değil manevi tatmin sağladığını vurguluyor. En sevdiği dilin ise Megrelce olduğunu belirtiyor.

Okul Müdürünün Takdiri

Okul Müdürü Cengiz İlhan, Enis Tataroğlu’nun dil öğrenme başarısını ve deprem sürecindeki katkılarını takdir ettiğini ifade etti. "Enis hocam, Japonya’dan gelen arama-kurtarma ekiplerine gönüllü tercümanlık yaparak büyük bir destek sağladı. Bakanlığımız da kendisini yılın öğretmeni seçti. Öğrencilerimiz için ufuk açıcı çalışmalar yapıyor ve onları farklı dillerde sohbet etmeye teşvik ediyor." dedi.

"Ben 1988 yılında tatile gittiğimiz Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Alman turistleri görüyordum, konuşmaya basit kelimelerle başladım. Orada o turistlerle konuşmak istedim. Sonra ben bu dili daha iyi öğrenmeye karar verdim." - Enis Tataroğlu İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER