Gündem

Genç Kadınların Moda Tasarımı Defilesi Büyük İlgi Gördü

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Kapsamında Düzenlenen Moda Tasarımı Defilesi Göz Kamaştırdı

Genç Kadınların Moda Tasarımı Defilesi Büyük İlgi Gördü
31-01-2024 09:34

Moda Tasarımı Eğitiminde Başarılı Sonuçlar

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi çerçevesinde, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) iş birliğiyle düzenlenen moda tasarım eğitimi, genç kadınlara yeni kapılar açtı. Ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlar, bu eğitim programında teknik becerilerinin yanı sıra haklara erişim, kadın-erkek eşitliği, iletişim ve girişimcilik gibi konularda da bilgi sahibi oldu. Yaklaşık dört ay süren eğitimlerin ardından, kursiyerler kendi tasarımlarını hazırladılar ve gerçekleşen defilede bu tasarımları sergileme fırsatı buldular. Peki, bu defilede sergilenen tasarımlar nasıldı ve katılımcıların tepkisi ne oldu?

DTSO'dan Tarihi Binada Anlamlı Etkinlik

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 150 yıllık tarihi binada gerçekleştirilen bu etkinlik için emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Kaya, 5 yıllık süreçte bu binayı ve hemen karşısındaki ikiz tarihi binayı girişimcilik, mesleki eğitim ve gastronomi alanlarında işlevlendirme başarısını anlattı. Moda tasarımcılığının kent için önemine dikkat çeken Kaya, "Moda tasarım alanında 3 dönem eğitim programı düzenledik ve 45 kişi eğitim programlarımızdan mezun oldu. Bugün 16 gencimiz 1,5 aylık bir emeğin sonucunda hazırladıkları kıyafetleri bizlerle paylaşacaklar" dedi.

Göz Kamaştıran Defile ve Katılımcıların Memnuniyeti

Diyarbakır Gastroinovasyon Merkezi'nde düzenlenen defile, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Faysal Yaşa, Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğü Şube Müdürü Erhan Yüksekol ve DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya'nın da katılımıyla gerçekleşti. Defilede sergilenen tasarımlar, genç kadınların yaratıcılığını ve moda tasarımı alanındaki potansiyellerini ortaya koydu. Katılımcılar, genç kadınların bu başarılı çalışmalarını takdirle karşıladılar ve projenin Diyarbakır için önemine vurgu yaptılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER