Kültür & Sanat

 Gözünden Şehitkamil'in Dönüşümü: Kültür, Sanat ve Eğitimde Büyük Atılım

Kültür, sanat ve eğitim alanlarında yapılan yatırımlar, Şehitkamil'i nasıl etkiledi?

 Gözünden Şehitkamil'in Dönüşümü: Kültür, Sanat ve Eğitimde Büyük Atılım
25-01-2024 16:13

Yeni Nesil Belediyecilik Anlayışı ve Şehitkamil

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, geleneksel belediyecilik anlayışının ötesine geçerek, ilçenin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılarda bulundu. Fadıloğlu, "Şehitkamil Belediyesi olarak, sosyal ve kültürel alanda yapmış olduğumuz çalışmalarla hem sosyal belediyecilik anlayışını yansıttık hem de kültür sanat alanında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle şehrin kültürel ve sanatsal çehresini değiştirmeye ve geliştirmeye gayret ettik" dedi.

Başkan Fadıloğlu'nun Gözünden Kültür ve Sanat Yatırımları

Başkan Fadıloğlu'nun liderliğinde Şehitkamil, kültür ve sanat alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Bu yatırımlar arasında Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi (ŞKM) ve Şehitkamil Sanat Merkezi (ŞSM) bulunuyor. Fadıloğlu, "Şehri popüler kültüre mahkûm etmek yerine; kültür sanat hayatına, hafızasına ve milli kimliğine katkı sağlayacak nitelikli çalışmalar yaptık" ifadelerini kullandı.

Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi ve Etkisi

Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi, 600 kişilik salonu, 500 metrekarelik sahnesi, hareketli orkestra çukuru ve sanat merkezi gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Başkan Fadıloğlu, "Burası devamlı yaşayan bir yer olsun istedik. Alt katında 4 salondan oluşan geniş bir kütüphanemiz var" diyerek projenin kapsamlı yapısını vurguladı.

Gaziantep'in Kültür ve Sanat Hayatına Yatırım

Fadıloğlu, Gaziantep’in kültür ve sanat hayatına yapılan yatırımın önemini vurgulayarak, "Kültür ve sanat noktasında böyle bir projeye ihtiyacımız vardı. Şehrin sosyal hayatına katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize" şeklinde konuştu. Projelerin Gaziantep’in sosyoekonomik ve kültürel yapısına önemli katkılar sunduğu belirtiliyor.

Şehitkamil'in Kültürel Hafızası ve Geleceği

Başkanın ifadelerine göre, Şehitkamil Belediyesi, şehrin kültürel hafızasını oluşturmak için tarih, arkeoloji, müzik ve şehircilikle ilgili 38 eser hazırladı. "Medeniyet şehirleri kültürel hafızası olan şehirlerdir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER