Gündem

GÜLPINAR SİVEREK HEYETİNİ KABUL ETTİ

GÜLPINAR SİVEREK HEYETİNİ KABUL ETTİ
13-10-2021 18:49

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar Siverek heyetini kabul etti

Siverek ilçesinde faaliyet gösteren oda ve dernek başkanları tarafından hazırlanan ve içinde birtakım taleplerin yer aldığı dosyayı Milletvekili Kasım Gülpınar’a verdi.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ı ziyaret eden heyet, ilçede eksik olduğu düşünülen bilgilerin yer aldığı dosyayı verdi.

İlçenin sorunları hakkında bir süre Gülpınar ile sohbet eden heyet, misafirperverliği nedeniyle teşekkür etti.

Görüşme sonrası heyet adına gazetecilere açıklamada bulunan Sivil-Der Başkanı Ayhan Ekinci, şu ifadeleri kullandı: “Sayın vekilimizin Siverek sorunlarının çözümü için gösterdiği içten çabadan dolayı kendilerine Siverek halkı adına teşekkür ediyorum. Sayın vekilimize Şanlıurfa Siverek karayolunun durumu, devlet hastanesinin kavşağının yapılması konusunda talebimize karşılık ‘sorunları biliyorum ve yerinde incelemeler yapıyorum. Şanlıurfa Diyarbakır karayolunun yapımı devam ediyor. Siverek ilçe merkezine yaklaşmışlar ve yolun yapımı projesinde Siverek Devlet Hastanesine kavşak yapımı da proje dâhilindedir. Çalışmalar sürüyor ve bir aksilik olmasa önümüzde ki aylarda sorun çözülecek’ dedi.”

“SİVEREKLİ KALP HASTALARIN HASTANE YOLLARINDA ÖLMEYECEK HASTANEYE EK BİNA YAPILACAK”

İlçedeki sağlık sorunlarını da görüştüklerini ifade eden Ekinci, “Bizim öncelikli sorunlarımızın başında sağlık hizmetinin geldiğini, hastane binasının yoğun nüfusa cevap vermediğini bir ek bina talebini dile getirirken değerli vekilimiz kalp hastaları açısından bize müjdeli bir haber verdi. Vekilimiz, “Sağlık Bakanlığıyla ilçemiz için görüşmeler yapıyor, hayırlı hizmetlerin müjdesini alıyorum. Birçok ilçede bulunmayan koroner anjiyo bölümünün Siverek’te kurulması sözünü aldık. Bakanlıktan gelip hastaneyi inceleyecekler ve alt yapısı uygunsa bu bölümü hemen kuracaklar. Mevcut altyapı hazır değilse ek bina yapıldığında bu bölüm oraya kurulur.” dedi.

“ÖĞRENCİ YURDUNA ÇÖZÜM KİRALAMA İLE YAPILACAK”

Öğrencinin yurdu sorununa çözüm olarak da kiralama yoluna gidileceğini aktaran Ekinci, “Vekilimizle ilçemizin birden çok sorununu konuştuk. Bunlardan biri de ilçemizde ihtiyaç duyulan öğrenci yurdunun yapılmasıdır. Biz STK temsilcileri olarak eski yatılı bölge okulu olan bugün meslek yüksekokulu olarak faaliyet gösteren alanda atıl bulunan binaların öğrenci yurdu haline getirmesini talep ettik. Değerli vekilimiz ise bize yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı uzmanları o binalarda inceleme yaptı ancak binaların öğrenci yurdu olarak kullanılamayacağı rapor edildi. Bakan beyle yaptığım bire bir görüşmenin ardından kiralık bina tutularak sorunu çözeceğiz, Siverek için öğrenci yurdu önemli ve şart bilindiği gibi Siverek’te meslek yüksek okulunun yansıra zorluklarla kurduğumuz fakültemiz bulunuyor. Sorunlara duyarlıyım, elimden geldiğince tüm sorunların çözümü için çaba sarf ediyorum, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.” diye konuştu.

Dernek ve oda başkanları Gülpınar’a zaman ayırıp sorunlara gösterdiği ilgi ve sorunların çözümüne ilişkin gösterdiği çaba ve duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Görüşmeye Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ayhan Ekinci’nin yanı sıra Marangozlar Odası Başkanı Macit Yakar, Terziler Odası Başkanı Mehmet Hanifi Ay, Fırat Gezginler Kulübü Başkanı Ferit Akçalı, Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı İnan, Eğitimci Araştırmacı Yazar Mustafa Karadağlı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER