Gündem

Güneydoğu Anadolu'dan İhracat Başarısı: Şubat Ayında 985,1 Milyon Dolar

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, Şubat Ayında Rekor İhracat Rakamına Ulaştı: Bölge İhracatçılarının Çalışkanlığı Gözler Önünde

Güneydoğu Anadolu'dan İhracat Başarısı: Şubat Ayında 985,1 Milyon Dolar
02-03-2024 20:30
GAZİANTEP

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin (GAİB) Şubat ayı ihracat rakamları, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla Adıyaman'da açıklandı. GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, bölgenin Şubat ayı ihracatının 985,1 milyon dolar olduğunu duyurdu, özellikle Gaziantep'in 863,6 milyon dolarlık ihracatıyla dikkat çekti.

Şubat Ayında İhracatın Detayları

Kileci'nin açıklamasına göre, bölgeden Şubat ayında Kahramanmaraş 101,5 milyon dolar, Mardin 88,0 milyon dolar, Malatya 35,2 milyon dolar, Şanlıurfa 24,1 milyon dolar, Diyarbakır 15,5 milyon dolar, Adıyaman 10,0 milyon dolar ve Kilis 7,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. İlk iki ayda toplam 183 ülkeye ihracat yapıldığı ve Irak, ABD, Suriye, Suudi Arabistan, Birleşik Krallık, Almanya, İtalya, Libya, İsrail, İran'ın en fazla ihracat yapılan ülkeler olduğu belirtildi.

"Bu rakamlar, bölge ihracatçımızın çalışkanlığını ve azmini gözler önüne seriyor," dedi Kileci, depremden bir yıl sonra elde edilen bu başarının bölgenin dayanışma ve azminin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

GAİB'in Şubat Ayı Faaliyetleri

Kileci, GAİB'in Şubat ayında gerçekleştirdiği faaliyetlere de değindi. Finansal Okuryazarlık Eğitimi, Paris'teki Tekstil, Moda ve Aksesuar Fuarı Premiere Vision Paris'e katılım, Doku Kumaş Tasarım Yarışması finalistlerinin fuar ziyareti, Export Akademi programı, Dubai'de düzenlenen Gulfood 2024 fuarına katılım ve Hindistan'a yönelik Sektörel Ticaret Heyeti gibi etkinliklerle bölge ihracatçılarının desteklendiğini belirtti.

Özellikle Gaziantep başta olmak üzere bölgedeki şehirlerin ihracat rakamlarında gözle görülür bir artış olduğunu belirten Kileci, bu başarının bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağladığını ifade etti. Ayrıca, bölgeden en fazla Makine Halısı, Pastacılık Ürünleri, Plastikler ve Mamulleri, Kumaşlar, İplikler, Değirmencilik Ürünleri, Bitkisel Yağlar, Diğer Gıda Müstahzarları, Ağaç ve Orman Ürünleri ve Demir Çelik Mamulleri ihraç edildiği bilgisi paylaşıldı.

Bu başarılı ihracat performansı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ekonomik potansiyelini ve ihracatçılarının uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü gösteriyor. GAİB'in etkinlik ve destekleriyle bölge ihracatçı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER