Ekonomi

Halı Sektörünün Gövde Gösterisi

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen CFE Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı İstanbul 2023, yoğun ilgiyle sona erdi. Bu etkinlik, Türk halı sektörünün global pazard...

Halı Sektörünün Gövde Gösterisi
12-12-2023 17:05

Bir Milyon Metrekare Halının Sergilendiği Büyük Etkinlik

5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşen CFE Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, yaklaşık 1 milyon metrekare halının sergilendiği bir platform oldu. Türk halısında 2024 trendleri, kavram renk ve materyal örnekleri gibi yenilikçi tasarımların ziyaretçilerle buluştuğu bu fuar, halı sektörünün gücünü ve çeşitliliğini gözler önüne serdi.

Uluslararası Katılım ve Sektörel Başarı

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan'ın değerlendirmelerine göre, fuar, Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya bölgeleri başta olmak üzere 103 ülkeden 21 bin 284 iş insanını ağırladı. Bu katılım, Türk halı sektörünün uluslararası alandaki etkinliğini ve çekiciliğini kanıtlıyor. Fuarın %25'i yabancı olmak üzere 400 firma ve temsilcisi tarafından ziyaret edilmesi, sektörün küresel pazardaki önemini vurguluyor.

Sektörel Fuarların İhracata Katkısı

Türkiye'nin ihracatındaki en önemli sektörlerden biri olan halı sektörü, doğrudan 60 bin istihdam sağlıyor. Kaplan, sektörün geleceğe yönelik planlarını ve sürdürülebilir ihracat için sektörel fuarcılığın önemini vurguladı. Bu fuarlar, sektörde yeniliklerin ve gelişmelerin paylaşılması, iş birliklerinin kurulması ve yeni pazarlara açılma fırsatları sunuyor.

CFE 2023 Fuarı'nın ardından, Türk halı sektörünün dünya pazarındaki gücünü ve potansiyelini gösteren başarılı bir etkinlik olarak değerlendiriliyor. Gelecek fuarlar, sektörün daha da büyümesine ve uluslararası başarılarına katkıda bulunmaya devam edecek.

Bu etkinlik, Türk halı sektörünün uluslararası alanda nasıl bir iz bıraktığını ve sektör profesyonellerinin nasıl bir birliktelik sergilediğini gösteriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER