Ekonomi

Halı Tasarım Günleri başladı

halı sektöründe dünya lideri olma yolunda ilerlerken, Tasarım Günleri etkinliği bu alanda neler sunuyor? Bu etkinlikle Gaziantep'te moda nasıl şekilleniyor?

Halı Tasarım Günleri başladı
06-10-2023 09:06


Gaziantep'te Tasarım Günleri Başladı

  Halının Başkenti Gaziantep

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve Gaziantep Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği Tasarım Günleri etkinliği büyük ilgi gördü. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, etkinliğin açılışında Gaziantep'in halı üretimindeki liderliğini vurguladı. Kaplan, Gaziantep'in artık halı modasını belirleyen bir şehir haline geldiğine dikkat çekti.

“Gaziantep ve Türkiye olarak artık dünya halı modasını biz belirliyoruz."



Halı Sektörünün Ekonomik Önemi

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt, halı sektörünün Türkiye ekonomisi için taşıdığı kritik öneme vurgu yaptı. Bozkurt, tasarımın sektör için kritik bir faktör olduğunu belirtti.

“Halı sektörü sanayimizin lokomotifi olan sektörlerden birisidir.”

Uzmanlardan Değerli Sunumlar

Etkinlikte birçok değerli konuşmacı, halıcılığın tarihinden, yapay zekanın iş dünyasındaki rolüne kadar geniş bir yelpazede sunumlar yaptı. Ayrıca, finansman ve sürdürülebilirlik üzerine önemli bilgiler paylaşıldı.



Tasarım Yarışması ve Ödüller

"Tasarlayın Dokuyalım" sloganıyla başlayan etkinlik kapsamında düzenlenen 9. Makine Halısı Tasarım Yarışması büyük ilgi gördü. Finalist tasarımlar, jüri önünde bir kez daha değerlendirmeye alındı. Yarışma sonuçlarında dereceye girecek tasarımcılara para ödüllerinin yanı sıra laptop ve grafik tablet gibi ödüller de verilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER