Sağlık

Hamilelikte Oluşan Tiroid Bozuklukları Anneyi Ve Bebeği Olumsuz Etkiliyor

Hamilelikte Tiroidin Etkileri: Annenin ve Bebeğin Sağlığı İçin Kritik

Hamilelikte Oluşan Tiroid Bozuklukları Anneyi Ve Bebeği Olumsuz Etkiliyor
20-11-2023 10:32

Gebelikte Tiroid Hastalıkları ve Önemi: Dr. Esra'dan Önemli Bilgiler

Hamilelikte Tiroid Bezindeki Değişiklikler

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra, hamilelik sırasında tiroid bezinin çalışma şeklinde meydana gelen değişikliklere dikkat çekiyor. Hormonal ve fizyolojik değişikliklerin, tiroid hormonlarını ve bezin işleyişini etkileyebileceğini belirtiyor.

Tiroid Hastalığının Hamilelik Üzerindeki Etkisi

Dr. Esra, özellikle altta yatan bir tiroid hastalığı olan ya da ailesinde tiroid hastalığı hikayesi olan kadınların, hamilelik planlaması ve hamilelik sürecinde hekime başvurmasının önemini vurguluyor. Tiroid hastalığının, hem annenin hem de bebeğin sağlığını etkileyebileceğini ifade ediyor.“Hamilelikte oluşan guatr belirtileri sinirlilik, ellerde titreme, terleme gibi olabilir. Bu belirtiler önemsenmeli.” - Dr. Esra

Hamilelikte Guatr Belirtileri ve Önemi

Dr. Esra, hamilelik esnasında ortaya çıkabilecek guatr belirtilerini sıralayarak, bu belirtilerin dikkate alınması gerektiğini belirtiyor. Bu belirtilerin, hamilelikte tiroid hastalıklarının varlığını gösterdiğini ve zamanında müdahalenin önemini vurguluyor.

Tiroid Hastalıklarının Bebeğe Etkisi ve Önlemler

Annede tedavi edilmeyen şiddetli hipotiroidinin, bebekte beyin gelişimini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken Dr. Esra, erken tanı ve tedavinin önemini vurguluyor. Bebeklerdeki tiroid hormon düzeylerinin doğum sonrası kontrolünün ve gerekirse tedavinin yapılmasının kalıcı sorunları önleyebileceğini ifade ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER