Ekonomi

‘Hanım Eller’ sergisi ŞSM’de açıldı

desteklenen aile merkezi kurslarında üretilen eserler, hangi branşlarda oluşturuldu ve bu eserlerin ortaya çıkış hikayesi nedir?

‘Hanım Eller’ sergisi ŞSM’de açıldı
12-10-2023 15:03

'Hanım Eller' Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Şehitkamil Belediyesi tarafından 

Aile Merkezinden Sanatseverlere

Şehitkamil Belediyesi aile merkezlerinde eğitim alan kadınların, farklı sanat dallarında ürettikleri eserler 'Hanım Eller' adı altında sergilenmeye başlandı. Bu eserler arasında mefruşat, Antep işi, tel kırma, iğne oyası, el sanatları, ahşap boyama ve daha birçok branşta yapılan ürünler yer alıyor.


Serginin Açılışı ve Katılımcılar

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışına, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun yanı sıra birçok yerel yönetici, eğitmen, kursiyer ve sanatsever katıldı. Bu serginin ortaya çıkmasında birçok emeği geçen isim, serginin açılışında bir araya geldi.

“Bugüne kadar 27 aile merkezinde 42 farklı branşta açtıkları kurslardan toplam 311 bin 248 kişinin yararlandığı bilgisini veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi içerisinde 15 bin 539 kişiye eğitim imkanı sunduklarını kaydetti.”

Aile Bütçesine Katkı ve Eğitim Destekleri

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, aile merkezlerindeki kurslara katılan annelere eğitim verirken aynı zamanda 3-6 yaş aralığındaki çocuklara da okul öncesi eğitim verdiklerini belirtti. Bu eğitimlerin yanı sıra kadınların ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine de katkı sağladığını vurguladı.


Sergi Açılış Konuşmaları

Sergi öncesi Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Merveşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayram Bal ve Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu birer konuşma yaptı. Bu konuşmalarda, serginin ortaya çıkış süreci, aile merkezlerinin önemi ve kurslarda verilen eğitimlerin katkıları anlatıldı.

```

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER