Gündem

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde Minik Bir Kalbe Umut Oldu 4 Aylık Bebek Sağlığına Kavuştu

Şanlıurfa'da Kalbindeki Delikler ve Açık Damar Nedeniyle Zor Günler Geçiren 4 Aylık Hedibe Bebek, Harran Üniversitesi Hastanesi'nde Yapılan Başarılı Operasyonla...

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde Minik Bir Kalbe Umut Oldu 4 Aylık Bebek Sağlığına Kavuştu
30-01-2024 09:40

Şanlıurfa'dan Bir Kalp Mucizesi: Hedibe Bebeğin Hikayesi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden gelen Taş ailesinin 4 aylık bebekleri Hedibe, kalbinde iki delik ve doğumdan sonra kapanması gereken, ancak açık kalan bir damarla hayata zor bir başlangıç yaptı. Ailesinin endişe ve umutla getirdiği Hedibe bebek, Harran Üniversitesi Hastanesi'nde kalp ve akciğer rahatsızlığı için tedavi altına alındı.

Uzman Ellerde Hayat Bulan Bir Kalp: Başarılı Operasyon

Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nde Prof. Dr. Abdussemet Hazar ve ekibinin yaptığı detaylı kontroller sonrasında, Hedibe'nin kalbindeki iki delik ve açık damar (PDA) tespit edildi. Prof. Dr. Hazar ve ekibinin gerçekleştirdiği titiz ve başarılı operasyonla, bu açık damar kapatılarak, Hedibe bebek sağlığına kavuşturuldu. Operasyon sonrası Prof. Dr. Hazar, bebeğin 5. gününde taburcu edildiğini belirtti.

Kalp Sağlığı ve Çocuklar: Prof. Dr. Hazar'dan Önemli Bilgiler

Prof. Dr. Abdussemet Hazar, kalp hastalıklarının sadece yetişkinlerde değil, bebekler ve çocuklarda da görülebileceğini vurguladı. Bu hastalıkların bazılarının doğuştan (konjenital), bazılarının ise sonradan gelişebileceğini kaydederek, erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekti.

Harran Üniversitesi Hastanesi'nin Kalp Sağlığındaki Rolü ve Teşekkürler

Prof. Dr. Abdussemet Hazar, kalp sağlığı alanında önemli bir merkez haline gelen Harran Üniversitesi Hastanesi'nin başarılarını ve katkı sağlayanları övdü. Özellikle Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünün açılmasında emeği geçen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Akkafa, Başhekim Doç. Dr. İdris Kırhan ve Kalp Damar Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Salih Aydın’a teşekkürlerini sundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER