Sağlık

Harran Üniversitesi Hastanesi'nden Minik Bir Hayata Büyük Dokunuş!

Bir çocuğun dünyası nasıl değişir? Harran Üniversitesi Hastanesi'nin başarılı operasyonuyla işitme kaybı yaşayan minik bir hasta nasıl yeniden duymaya başladı?...

Harran Üniversitesi Hastanesi'nden Minik Bir Hayata Büyük Dokunuş!
02-11-2023 10:06

Bir Operasyonla Yeniden Duyan Kulaklar

Sağlık alanında umut ışığı olmaya devam eden Harran Üniversitesi Hastanesi, bu kez 2 yaşındaki işitme engelli bir çocuğun hayatını değiştiren bir operasyona imza attı. Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu'nun rektörlüğe atanmasının ardından birçok kıdemli doktoru kadrosuna geri kazandıran üniversite hastanesi, bu başarı hikayesine de ev sahipliği yaptı.

Sensörinoral İşitme Kaybı ve Koklear İmplant

Prof. Dr. İsmail İynen başkanlığındaki ekip, her iki kulağında ileri derecede sensörinoral işitme kaybı tanısı konulan 2 yaşındaki M. Yusuf Yıldırım'a başarılı bir koklear implant operasyonu gerçekleştirdi. Bu operasyonla minik hasta, yakın bir gelecekte duymaya başlayacak ve normal bir yaşama adım atacak.

" Minik hastamıza iki taraflı koklear implant (biyonik kulak) ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bir ay sonra kokleaer implantin dış parçası takıldıktan sonra hastamız işitmeye başlayacaktır." - Prof. Dr. İsmail İynen

Her 1000 Çocuktan Birinde İşitme Kaybı

Prof. Dr. İynen, her 1000 çocuktan birinin işitme kaybıyla doğduğunu belirtiyor. Özellikle akraba evliliği ve yüksek doğum oranının olduğu bölgelerde bu durumun daha sık rastlandığını ve koklear implantın bu vakalar için büyük bir umut olduğunu vurguluyor.

"Doğuştan iki kulağında ileri ve çok ileri sensörinöral işitme kaybı olan ve iç kulak yapısının ve işitme sinirinin normal olduğu, ek bir engelin olmadığı, 1 yaşında implant cerrahisinin uygulandığı ve iyi eğitim (rehabilitasyon) verilen hastalarda başarı oranı oldukça yüksektir." - Prof. Dr. İsmail İynen

Harran Üniversitesi Hastanesi'nden Mesaj Var

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, hastanenin Şanlıurfa'nın önemli sağlık tesisleri arasında yer aldığını ve hastalara şifa dağıtmaya devam edeceğini belirtiyor. Kırhan, bu başarılı operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkürlerini sunuyor.

Bu başarı hikayesi, Harran Üniversitesi Hastanesi'nin bölgedeki sağlık hizmetlerindeki önemini bir kez daha gözler önüne seriyor ve işitme kaybı yaşayan çocuklar için umut ışığı oluşturuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER