Gündem

Hastalığı Şiir Kitabı Çıkarmasına Engel Olamadı

Hastalığı Şiir Kitabı Çıkarmasına Engel Olamadı
17-04-2019 17:57

DMD hastası Hasan Adsoy, roman yazmaya hazırlanıyor Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas erimesi hastası Hasan Adsoy (28), hastalığına rağmen şiir kitabı çıkardı.

Henüz ilkokula başladığı ilk yıllarda 4 ağabeyini kaybettiği kas erimesi hastalığına yakalanan Adsoy, yaşama sevincini kaybetmeyerek hayata tutunmaya devam etti. Kendisi gibi aynı hastalığa yakalananlarla sürekli iletişimde olan 28 yaşındaki Hasan, hastalıkla mücadele edenlere de umut ışığı oluyor.

6 erkek 4 kız çocuğu olan bir ailenin son çocuğu olarak dünyaya gelen Hasan Adsoy, yaşadıklarının imtihan olduğuna inanarak, yaşadıklarına sabır gösteriyor. Hastalığının son evlerini yaşayan ve en basit ihtiyaçlarını karşılayamayan ancak umutsuzluğuna düşmeyen Adsoy’un ihtiyaçlarını ise annesi ve babası karşılıyor.

Kendisi için hazırlanan bilgisayardan teknolojiyi ve güncel olayları yakından takip eden Adsoy, kendisiyle aynı kaderi paylaşan kas erimesi hastalarıyla kurdukları grupta psikolojik destek vermeyi de ihmal etmiyor.

Zamanının çoğunu şiir yazmakla değerlendiren Adsoy, şiirlerini bir kitapta topladı. Ayvanat Kadın ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza gününde kitapseverlerle bir araya gelen şair, kaşeye basılan imzasıyla kitaplarını imzaladı.

Hastalığın ilk döneminde psikolojisinin bozulduğunu dile getiren Hasan Adsoy, “Yaşım ilerledikçe hastalığın dert değil, hediye olduğunu fark ettim.

Kitap çıkarmamın nedenlerinden biri de bu hastalık bile olsa asla pes etmemelerini ve güçlü olmalarını göstermektir.

Hastalığın hiçbir şeye engel olmadığını kanıtlamak istedim ki yeteneği neyse kendini o yönde geliştirsin.” diye konuştu.

Kitaptaki şiirlerin gerçek yaşamından olduğunu belirten Adsoy, şunları söyledi: “Ben yüreğimi yazıyorum herkes şiir sanıyor. Akşam saatlerinde dinlenirken bir fon müziği açıyorum ve şiir kendiliğinden geliyor. Çok mutlu oldum bugün, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Emekli emniyet bekçisi baba Ahmet Adsoy (81) ise sevinç gözyaşları döktü.

Oğlunu mutlu gününde yalnız bırakmayan anne Saadet Adsoy (61), “Katılan herkese çok teşekkür ederim.

Hasanım roman yazmaya başladı. Ben kendisine yapamazsın deyince ‘siz karışmayın, ben yaparım’ dedi.”

AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekilli Mehmet Kasım Gülpınar’ın katkısıyla kitabın çıkarıldığını belirten AK Parti Siverek Gençlik Kolları Başkanı İhsan Konacak, “Kendisiyle tanıştığımızda Hasan kardeşimizin şiir yazdığını fark ettik. Kendisiyle şiirlerin kitap haline getirilmesi konusunda istişare ettik.

Vekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’ın katkısıyla bunu hayat geçirdik. Bugün de kitabının imza günüydü.

Hasan’ın örnek olması gerekiyor, DMD hastası ve abilerini bu hastalıktan kaybetmiş. Hasan’ın hayat mücadelesi umuyorum ki bizlere örnek olur ve o şekilde bir hayat mücadelesi vermeye devam ederiz.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER