Sağlık

Hastane İnşaatı: 2025 Yılında Hizmete Girecek

Yeni Devlet Hastanesi İnşaatı Ne Durumda? 2025 Yılında Açılması Beklenen Hastane Hakkında Neler Biliniyor?

Hastane İnşaatı: 2025 Yılında Hizmete Girecek
09-01-2024 08:48

Adıyaman'da, Turgut Reis Mahallesi'nde bulunan yeni devlet hastane inşaat alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış'ın yaptığı incelemelerle, hastanenin 2025 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Alkayış, inşaat alanını Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu ile birlikte ziyaret etti.

Hastanenin Geçmişi ve Geleceği

Eski Adıyaman Devlet Hastanesi'nin yerine inşa edilen yeni hastane, şehrin büyümesi ve artan ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak planlandı. Alkayış, "Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi faaliyete geçtikten sonra burası yıkıldı. Yeni hastanenin şehrimiz için önemi büyük" dedi.

Deprem Sonrası İnşaatın Durumu

6 Şubat depremi nedeniyle inşaatta yaşanan aksamaların ardından, çalışmaların hız kazandığı görülüyor. İnşaatın durumu hakkında Sağlık Müdürü Cengiz Yorulmaz ve müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Alkayış, "İş makineleri aktif olarak çalışıyor. Hastanemizi 2025 yılının ortalarında hizmete sunmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Hastanenin Kapasitesi ve Özellikleri

150 yatak kapasiteli olarak planlanan hastane, talepler doğrultusunda 191 yatak kapasitesine çıkarıldı. Alkayış, hastanenin hemşerilerin ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede olacağını ve uzun süreli ihtiyaçları karşılayacak yatırımların tamamlanacağını belirtti.

"Hastanemiz 150 yataklı olarak projelendirilse de 191 yatak olarak planlanıyor. Hemşerilerimizin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek bir kapasitede olacak." - Mustafa Alkayış

Hastanenin tamamlanmasıyla birlikte Adıyaman halkının sağlık hizmetlerine erişiminde önemli bir iyileşme bekleniyor. Yeni hastane, hem kapasite hem de modern tesisleriyle bölge halkına hizmet verecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER