Gündem

Hayata Yeniden Tutunan Lezzet

Depremden sonra bir odasını baklava imalathanesine çeviren çiftin hikayesi neyi anlatıyor? Aşk ve emekle yapılan bu baklavalar neden bu kadar özel?

Hayata Yeniden Tutunan Lezzet
03-09-2024 14:15

Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan Mehmet ve Ayşegül Kısa çifti, depremin ardından hayatlarına yeniden tutunmak için evlerinin bir odasını baklava imalathanesine dönüştürdü. Mehmet Kısa, küçük yaşlarda öğrendiği baklava ustalığını 15 yıldır sürdürürken, deprem sonrasında eşi Ayşegül Kısa’yı da bu sanata dahil etti. Şimdi birlikte yaptıkları baklavalar, hem ailelerinin geçim kaynağı oldu hem de müşterilerden tam not aldı.

Depremden Sonra Yeniden Başlayan Bir Hikaye

Mehmet Kısa, yıllardır sürdürdüğü baklava ustalığını, Antakya’da bir imalathanede gerçekleştiriyordu. Ancak, asrın felaketi olarak adlandırılan depremde, imalathanesi yıkıldı. Bu zorlu dönemde eşi Ayşegül Kısa ile birlikte yeni bir başlangıç yapmaya karar verdiler. Evlerinin bir odasını baklava imalathanesine dönüştürerek, bu zorlu süreci fırsata çevirdiler. Ayşegül Kısa, kocasından öğrendiği baklava yapma sanatında kısa sürede ustalaştı ve eşine destek oldu.

Sevgiyle Yapılan Baklavalar

Depremzede çiftin özenle hazırladığı baklavalar, kısa sürede çevredeki insanların beğenisini kazandı.

“El ele verdikten sonra her şeyin olabileceğine inanıyorum,”

diyen Ayşegül Kısa, işini severek yaptığını ve müşteri memnuniyetinin kendilerini motive ettiğini belirtiyor. Fıstıklı, cevizli, tereyağlı gibi çeşitli baklavalar üreten çift, bu lezzetleri herkesin tadabilmesi için fiyatları düşük tutmaya özen gösteriyor.

Evde Hem Aile Hem İş Hayatı

Ayşegül Kısa, evinin bir odasında çalışmanın kendisi için büyük kolaylık sağladığını ifade ediyor.

“Evimde olduğu için çocuklarıma bakmak zor olmuyor. Evimde olduğu için her şeye daha çabuk yetişebiliyorum,”

diyen Kısa, iş ve aile yaşamını bu şekilde dengeleyebildiğini belirtiyor. Eşinin yaptığı baklavaların kalitesinden memnun olan Mehmet Kısa ise, bu zorlu dönemde eşine destek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

El Ele Verilen Bir Mücadele

Deprem sonrası zorluklara rağmen, Mehmet ve Ayşegül Kısa çifti birlikte çalışarak yeniden hayata tutunmayı başardı. Mehmet Kısa,

“Eşimle aynı yerde çalışacağım hiç aklıma gelmezdi. İşi çok iyi öğreniyor ve daha önceden öğretmediğim için pişman oldum,”

diyerek eşinin kısa sürede usta olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. Bu başarı hikayesi, birlikte verilen mücadelenin gücünü ortaya koyuyor.

Aşk Baklavasının Yaygınlaşan Ünü

Kısa çiftinin sevgiyle yaptığı baklavalar, sadece Hatay’da değil, çevre illerde de ilgi görmeye başladı. Fıstıklı baklavadan cevizli sarmaya kadar pek çok çeşidi bulunan bu lezzetler, kaliteli malzemeleri ve uygun fiyatlarıyla tercih ediliyor. Kendi evlerinde, küçük bir imalathanede ürettikleri bu baklavalar, müşterilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. İHA

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER