Politika

Hayatını kaybeden Şanlıurfalı vekil Siverek’te mezarı başında anıldı

Hayatını kaybeden Şanlıurfalı vekil Siverek’te mezarı başında anıldı
20-09-2022 17:36

Eski HDP Şanlıurfa Milletvekili siyasetçi İbrahim Ayhan, ölümünün 4’üncü yılında mezarı başında anıldı.

20 Eylül 2018 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden HDP’li siyasetçi İbrahim Ayhan, ölümünün 4’üncü yılında Urfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Nato Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Anmaya Ayhan’ın ailesinin yanı sıra, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Eski HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, HDP eski milletvekili Çağlar Demirel, HDP milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Mahmut Toğrul, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Urfa il ve ilçe örgüt temsilcileri, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“http://siverekgazeteleri.com/wp-content/uploads/2022/09/WhatsApp-Image-2022-09-20-at-13.57.44-300×200.jpeg” alt=”” width=”300″ height=”200″ class=”alignnone size-medium wp-image-31855″/>

Anmada konuşan HDP Antep Milletvekilli Mahmut Toğrul, “Dört yıl geçti ama yaramız taze. Her yıl onun bilgeliğin hatırlayıp onu yad ediyoruz. Bizim için en önemli görev onun mücadelesine sahip çıkmak. Ne mutlu bize onunla aynı yolda yürüdük. Onun mücadelesine bağlı kalacağız” dedi

Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, her ölümün erken bir ölüm olduğunu belirterek “İbrahim arkadaşın ölümü daha erkendi. Bizi derinden yaraladı. İbrahim arkadaş hayatının her anında mücadele verdi ona minnettarız. Onun bir hasreti vardı. Kürt halkının özgürlüğü hasreti. 4 yıl geçti ama İbrahim’in arkadaşları hiç durmadan mücadele etmeye devam etti.” ifadelerini kullandı.

Anma programına katılanlar daha sonra Ayhan’ın ilçede bulunan aile evini ziyaret etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER