Gündem

Hayırsever Kadınlar İstanbul da Siverekli Emekçilerle Bir Araya Geldi

Hayırsever Kadınlar İstanbul da Siverekli Emekçilerle Bir Araya Geldi
22-02-2021 19:08

İstanbul Kadıköy ilçesinde iyilik faaliyetlerine devam eden, gönüllü kadınlardan oluşan, Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Gönüllü Evi gönüllüleri bu güne kadar yaptığı çalışmalarla yüzlerce öğrencinin eğitimine katkıda bulunurken, yüzlerce yoksul insanın elinden tutup yaşamları önünde engel olan engelleri sevgi ve merhametleriyle kaldıran gönüllü kadınlar bu kez İstanbul’da kâğıt toplayıcılığı yaparak yaşamlarına katkı sunan aralarında tıp, hukuk okuyan öğrencileri davet ederek birlikte yemek yiyip sohbet ettiler. Üniversite okuyan bazı öğrencilere burs verme kararı alan gönüllüler birer zarf içinde Siverekli emekçilere küçük birer harçlık verip bundan sonra eğitimleriyle yakından ilgileneceklerini altını çizdiler.

Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Gönüllü Evi Başkanı Mine Özkul, bu gün aralarında üniversite öğrencilerinindi bulunduğu, Siverekli emekçileri misafir etmekten onur duyduklarını belirterek şunları kaydetti” Mahallemizdeki geri dönüşüm emekçilerine gönül evimizi açtık yemeğimizi paylaşarak “soframı paylaşıyorum” projesini başlatmış olduk. Mahallemizi paylaştığımız emekçi yavrularımızla her Cuma saat 13:00’da hep birlikte soframızda yemeğimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Emekçilerimizin yaşamlarına dokunarak sorunlarını anlamaya, çözüm yolları aramaya devam edeceğiz. Koşuyolu Gönüllü Evinin gönüllüleriyle emekçilerimizin sıkıntılarını dinledik. Sağlık mezunu olan ve iş arayış süreci devam eden, misafirimiz bir babanın beş yaşında skolyoz hastası çocuğunun tedavisini üstlendik. Gönüllü doktorlarımız ve kurumlarımızla işbirliğine girip çocuğu ameliyatını gerçekleştireceğiz. Babaya alanında istihdam sağlamak adına adım atıldı, gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Beden Eğitimi, Fen Lisesi, Sağlık bölümleri okuyan altı gencimizin eğitim hayatlarında kullanabilmeleri için gönüllülerimiz tarafından burs imkânı sağlandı. Ayrıca bir gönüllümüz tarafından on kişiye nakdi yardım yapıldı”

Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Gönüllü Evi Başkanı Mine Özkul, bundan sonrada Siverekli emekçilerle diyaloglarını sürdürüp yaşamları önünde ki engelleri aşmaları için yanlarında olacaklarına dikkat çekerek şöyle devam etti ”Koşuyolu gönüllüleriyle bir araya gelmenin gücüyle sorunlara çare bulmaya devam edeceğiz. Gönüllülerimizin sırayla hazırlamış olduğu yemeklerle gönüllü evimizde emekçi çocuklarımızla ekmeğimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Emeği geçen gönüllülerimize ve destek olan herkese çok teşekkür ederiz. İyilik hareketlerimize gücümüzün yettiğince sürdüreceği ”açıklamasında bulundu.

Aslen Siverekli olup uzun yıllardan beri eğitim uzmanı olarak çeşitli eğitim kurumlarında hizmet veren, Siverekli çocukların kitapla tanışıp Siverek’te eğitime destek sağlayan, aynı zamanda Koşuyolu Gönüllü Evi Proje Geliştirme Komite Başkanı Arzu Kılıç, yaptığı açıklamada “ üniversiteli çocuklarımızın yaşamlarını ve eğitimlerini devam etme adına kâğıt toplamaları beni üzdü, ama üzülmekle olmuyor, bir yerden soruna el atmamız gerekiyor başkanımız Mine Hanımın liderliğinde gençlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığına belirterek şunları kaydetti” Koşuyolu Gönüllü Evi Başkanımız Mine Özkul öncülüğünde başlatılan “soframı paylaşıyorum” projesi; hiçbir amaç çıkar gütmeden ihtiyacı olanla aynı sofrada yan yana oturarak gönüllülerimizin hazırlamış olduğu yemekleri beraber yiyerek soframızı paylaştık. Gönüllülerimizle yürütülen çalışmamızda yan yana olmanın, paylaşmanın önemini anlatıp farkındalık yaratmak istedik. Misafirlerimizi memnun edebildiysek ne mutlu bizlere. Kâğıt toplayarak okumaya geçimini sağlamaya çalışan çocuklarımıza gönüllülerimizin burs verecek olması bizleri ayrıca memnun etti. Bu konuda büyük bir özveri gösteren, değerli Başkanımız Mine Özkul olmak üzere gönüllülerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER