Yaşam

hayvansever, sokak hayvanlarına yem temini için harekete geçti

Sokak hayvanları için mücadele eden Diyarbakır Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, sokak hayvanlarına sürekli mama temini sağlamak...

hayvansever, sokak hayvanlarına yem temini için harekete geçti
06-11-2023 11:13

Diyarbakır'da Sokak Hayvanları İçin Mama Fabrikası Kuruluyor

Dernek Başkanı Acu'nun Mücadelesi ve Hedefi

Diyarbakır Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, sokak hayvanları için yıllardır süren mücadelesini anlattı. Lokanta, restoranlar ve hayırseverlerden temin edilen yardımların sokak hayvanlarının ihtiyacını karşılamada yetersiz kaldığını ifade eden Acu, Diyarbakır'da bir mama fabrikası kurmayı hedefliyor. Ancak bu büyük hayalin gerçekleşmesi için Acu'nun bazı desteklere ihtiyacı var.

Fabrika İçin Destekler ve İş Birlikleri

Acu, fabrika kurulumu için gerekli makinaları, hayırsever iş adamı Selçuk Altıntaş'ın sağlayacağını belirtti. Altıntaş'ın bu cömert desteği, proje için büyük bir adım olarak görülüyor. Peki, fabrikanın kurulacağı yer konusunda durum ne?

Yer Talebi ve Yetkililerin Yaklaşımı

Acu, yer temini için Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ali İhsan Su ile görüştü ve olumlu bir geri dönüş aldı. Vali Su, projeye yardımcı olabileceklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi de durumdan haberdar edildi ve sokak hayvanları yem fabrikası için yer tahsisi konusunda yardımcı olunmasını talimatını verdi.

Projenin hayata geçirilmesi, sokak hayvanlarına yapılacak sürekli destek anlamına geliyor. Diyarbakır'daki bu girişim, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirecek ve örnek bir sosyal sorumluluk projesi olarak öne çıkıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER