Gündem

Hazarbaba Dağı'nda Anlamlı Tırmanış: Bir Arkadaşlık ve Hatıra Yolculuğu

Elazığ'da bir grup dağcı, vefat eden arkadaşlarının anısına 2347 metre yüksekliğindeki Hazarbaba Dağı'na tırmandı. Bu zorlu yolculuk onlara neler hissettirdi?

Hazarbaba Dağı'nda Anlamlı Tırmanış: Bir Arkadaşlık ve Hatıra Yolculuğu
16-02-2024 10:24
DİYARBAKIR

Elazığ ve çevre illerden gelen dağcılar, vefat eden dağcı arkadaşları Ramazan Küçükhazar'ı anmak için 2347 rakımlı Hazarbaba Dağı'na tırmandı. Karla kaplı zirveye ulaşan ekip, bu anlamlı tırmanışı Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü öncülüğünde gerçekleştirdi.

Birlikte Tırmanmanın Gücü

Yaklaşık 2,5 saat süren tırmanış sırasında, dağcılar bir yandan fiziksel zorlukları aşarken, diğer yandan da vefat eden arkadaşlarının anısını yaşatmanın huzuru ve gururunu hissetti. Türkiye Dağcılık Federasyonu antrenörü Yeliz Çuban ve Mardin'den gelen arkadaşlar da dahil olmak üzere 5 kişilik ekip, zirvede unutulmaz bir manzaranın keyfini çıkardı.

Zirvede Duygusal Anlar

"Yukarıda manzara çok güzeldi. Göl manzarası ayrı bir güzel, ayrı bir ambiyansı var," dedi Yeliz Çuban, Hazarbaba Dağı'nın zirvesinde yaşadıkları eşsiz deneyimi anlatırken. Doğan Aşar ise, "Mardin’den arkadaşlarla beraber geldik. 3 saate yakın bir yol yürüdük. Manzarası ise muhteşemdi" ifadeleriyle bu özel tırmanışın manevi önemini vurguladı.

Bu tırmanış, sadece fiziksel bir meydan okuma değil, aynı zamanda bir arkadaşlık, anı ve dayanışma hikayesi olarak da öne çıkıyor. Ekip, zorlu hava koşullarına ve arazinin zorluklarına rağmen bir arada olmanın ve birlikte bir hedefe ulaşmanın gücünü bir kez daha gösterdi.

Doğa ile İç İçe Bir Anma

Hazarbaba Dağı'nın zirvesinde gerçekleşen bu tırmanış, vefat eden bir arkadaşın anısını yaşatma şekli olarak dağcılık camiasında özel bir yer ediniyor. Eşsiz Hazar Gölü manzarası eşliğinde yapılan bu anma, katılımcılara doğanın güzellikleri içinde huzur ve dostluğun değerini bir kez daha hatırlattı.

Dağcılık, sadece zirveye ulaşmakla kalmıyor, aynı zamanda yolda edinilen dostluklar, paylaşılan zorluklar ve birlikte aşılan engellerle hayatın kendisine dair derin dersler de sunuyor. Hazarbaba Dağı'ndaki bu tırmanış, kaybedilen bir arkadaşı anmanın yanı sıra, hayatta birlikte yürünen yolların ve paylaşılan anların kıymetini de gözler önüne seriyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER