Gündem

Hemşeri Dernekleri Festivali’nde İhsan Güvenç Rüzgarı Esti

Gaziantep'te düzenlenen festivalde İhsan Güvenç nasıl bir performans sergiledi? Festivalin amacı ve etkinlikleri nelerdir?

Hemşeri Dernekleri Festivali’nde İhsan Güvenç Rüzgarı Esti
04-08-2024 22:30
GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen “Hemşeri Dernekleri Festivali ve Yöresel Kültürler Buluşması” kapsamında, Türk Sanat Müziği sanatçısı İhsan Güvenç sevilen şarkılarını Gazi şehirliler için seslendirdi. Festival, farklı illerden gelerek Gaziantep’e yerleşen hemşerilerin kaynaşmasını ve kültürel değerlerin tanıtılmasını amaçlıyor.

İhsan Güvenç’in Konseri

Türk Sanat Müziği’nde sesiyle kendini ispatlayan TRT Sanatçısı İhsan Güvenç, festivalde yaklaşık 2 saat süren bir konser verdi. Güvenç, birbirinden eşsiz eserleri alanı dolduran vatandaşlar için seslendirirken, Popstar Alaturka yarışması ve hatıralarından da bahsederek izleyicilerle sohbet etti. Güvenç'in performansı, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Festivalin Amacı ve Katılım

Geleneksel hale gelen festival, çeşitli illerden gelerek Gaziantep’e yerleşen hemşerilerin kurdukları derneklerin birlik ve beraberlik içerisinde kaynaşmasını, kentlilik bilincinin kazandırılmasını, kültürel ve yöresel güzelliklerin tanıtılmasını amaçlıyor. Festival, Gaziantep’te yaşayan insanların birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularını pekiştiriyor.

Festivalde Renkli Etkinlikler

Etkinliklerle dolu dolu geçen festival, konserlerin yanı sıra çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Farklı yöresel kültürlerin tanıtıldığı festivalde, geleneksel yemekler, el sanatları ve halk oyunları gibi birçok etkinlik düzenleniyor. Festival, Gaziantep halkına kültürel zenginlikleri keşfetme ve paylaşma fırsatı sunuyor.

Günün Anısına Çiçek Takdimi

Günün anısına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur, sanatçı İhsan Güvenç’e çiçek takdim etti. Başkan Vekili Uğur, konser için sanatçıya teşekkür ederek, “Gaziantep sadece sanayisi, kültürü, tarihi, gastronomisiyle değil güçlü sesleriyle de Türkiye’de öncü ve lider bir şehir. Bugün İhsan kardeşimiz şarkılarıyla gönülleri mest etti. Kendisiyle gurur duymaya devam edeceğiz” dedi.

Festivalin Devam Eden Etkinlikleri

Renkli görüntülere sahne olan “Hemşeri Dernekleri Festivali ve Yöresel Kültürler Buluşması” 4 Ağustos’a kadar devam edecek. Şehre yerleşmiş kültürlerin bir araya geldiği festival, farklı yöresel kültürleri tanıma ve tanıtma fırsatı sunuyor. Festival, kentte yaşayan insanlar arasında birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğu artıracak bir ortam oluşturuyor.

"Gaziantep sadece sanayisi, kültürü, tarihi, gastronomisiyle değil güçlü sesleriyle de Türkiye’de öncü ve lider bir şehir." - Halil Uğur

Gaziantep'te düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali, şehrin kültürel zenginliğini kutlamaya devam ediyor. İhsan Güvenç'in büyüleyici performansı ve festivalin çeşitli etkinlikleri, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıyor. Festival, 4 Ağustos’a kadar sürecek etkinliklerle Gaziantep halkını bir araya getirmeyi sürdürecek. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER