Gündem

Hessen Eyaleti Bakanı Pentz'den Türkiye-Almanya İlişkilerinde "Güven ve İşbirliği" Vurgusu

Türkiye-Almanya ilişkilerinde güven ve işbirliği ne kadar güçlü? Bu ilişkiler gelecekte nasıl şekillenecek?

Hessen Eyaleti Bakanı Pentz'den Türkiye-Almanya İlişkilerinde "Güven ve İşbirliği" Vurgusu
21-07-2024 15:00
ANKARA

Pentz'in İstanbul Ziyareti: İlk Adımlar ve İlk İzlenimler

Almanya'nın Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşleri Bakanı Manfred Pentz, Türkiye ile olan ilişkilerin güven ve dostane işbirliği üzerine kurulu olduğunu belirtti. İstanbul'a gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye'nin Almanya ve Avrupa için son derece güvenilir bir ortak olduğunu vurguladı.

"Türkiye, Almanya ve Avrupa için son derece güvenilir bir ortak."

Pentz, Hessen eyaletinin Federal ve Avrupa İşleri Bakanı olarak seçilmesinin ardından ilk ziyaretini Türkiye'ye yapmanın büyük bir onur olduğunu ifade etti. Kardeş şehirler Hessen ve Bursa arasındaki siyasi ve ekonomik görüşmelerin önemine değindi.

Görüşmelerin Odağı: Ekonomik İşbirliği ve Yatırımlar

Pentz, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ile yapacağı görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da derinleştirilmesi için neler yapılabileceğini değerlendireceklerini belirtti. Pentz, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin her zaman güvene dayalı olduğunu vurguladı.

"Geçmiş dönemlerde inişli çıkışlı olan ilişkilerimiz her zaman güvene dayalı bir ilişki düzeyinde olmuştur."

Bursa ve Hessen arasındaki ekonomik işbirliğine değinen Pentz, Bursa bölgesinin Hessen için ekonomik açıdan son derece önemli olduğunu ve uzun yıllardır süregelen işbirliklerinin devam ettiğini ifade etti.

Vize Sorunlarına Pratik Çözümler

Pentz, Türk iş insanlarının Almanya'daki fuarlara katılımında yaşadığı vize sorunlarını hızlı ve pratik bir şekilde çözebileceklerine inandığını söyledi. Almanya'nın Türkiye'den gelen iş insanlarına hızlı vize verebilmesi gerektiğini vurguladı.

"Bu konudaki sorunları çok hızlı ve pratik bir şekilde çözebileceğimizi düşünüyorum."

Ticaret ve Yatırımda Engellerin Azlığı

Pentz, Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret ve yatırımın önünde büyük engeller olmadığını belirtti. İki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin 55 milyar dolar olduğunu ve amacının bu işbirliğini daha da genişletmek olduğunu ifade etti.

"Belki inanmayacaksınız ama iki ülke arasında bence çok önemli engellerimiz yok."

Ortak Gelecek Vurgusu

Pentz, Hessen ve Bursa arasındaki eğitim işbirliğine de değinerek, Türkiye ile işbirliği halinde 50'ye yakın üniversite olduğunu söyledi. Hessen'de 180 civarında üniversite işbirliğinin mevcut olduğunu belirtti.

"Ortak bir gelecekten bahsediyorum. Bu ortak gelecek açısından gerçekten iki bölgenin insanlarının bir araya gelerek çalışmaları gerektiğini düşünüyorum."

Pentz, Türk insanının çalışkan ve misafirperver olduğunu belirterek, gelecekte bu işbirliğini daha da önemseyeceğini ifade etti.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER