Politika

HÜDA PAR'dan Karacadağ'a Dev Organik Tarım Projesi

Karacadağ'da milyonlarca hektar boşta duran hazine arazisinin tarıma kazandırılması mümkün mü? HÜDA PAR bu sorunun cevabını veriyor.

HÜDA PAR'dan Karacadağ'a Dev Organik Tarım Projesi
06-10-2023 12:59

Milyonlarca Dekar Boşta Duran Araziler

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununa ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Karacadağ Bölgesi'nde bulunan milyonlarca hektar hazine arazisinin tarıma kazandırılması için büyük bir projeyi kamuoyuyla paylaştı.

"HÜDA PAR olarak bu hafta tarımsal üretimde milli gelire büyük katkı sunacak olan devasa ölçekte bir projeyi sizlerle paylaşacağız"

Volkanik Tarım Arazilerinin Değeri

Özaslan, asırlardır işlenmemiş, ekilmemiş mineral açıdan oldukça zengin volkanik tarım arazilerinin Karacadağ Bölgesi'nde bulunduğuna dikkat çekti.

Organik Tarım İçin Meyve Bahçeleri

Önerilen projede, bu boşta duran arazilerin organik tarımın yapıldığı meyve bahçeleriyle donatılması planlanıyor. Özellikle yüksek rakımı ve soğuk iklimi tercih eden elma, kayısı ve ceviz gibi ürünlerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Su Göletleri ve Damlama Sistemi

Emin Özaslan, projenin bir diğer aşaması olarak bölgede kışın derelerden akan suyun havzalarda biriktirilip su göletleri oluşturulmasını ve bu suyun güneş enerjisi panelleriyle depolara aktarılarak damlama sistemi ile bahçelere verilmesini önerdi.

Organik Tarımın Önemi ve Fırsatı

Özaslan, projeyi hayata geçirerek Türkiye'nin dünyada organik tarımda söz sahibi olmasını hedeflediklerini belirtti. Bu projenin Türkiye için büyük bir fırsat olduğuna vurgu yaptı.

Öncülük ve İşbirliği

HÜDA PAR'ın bu projede öncülük edeceğini ifade eden Emin Özaslan, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın ilgili kurumlarıyla birlikte projeyi hayata geçirmeye hazır olduklarını belirtti.

Özaslan, "Biz HÜDA PAR olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni devraldığımız zaman bu projenin hayata geçmesi için öncülük edeceğimizden de hiç kimsenin şüphesi olmasın" diyerek, memleketin kazanımları için her zaman destek olacaklarını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER