Politika

HÜDA PAR'dan Şanlıurfa'daki Konut Sorunlarına Pratik Çözümler

Şanlıurfa'da artan konut fiyatlarına ve teslim edilmeyen TOKİ evlerine nasıl bir çözüm geliyor? HÜDA PAR bu soruna nasıl bir çözüm öneriyor?

HÜDA PAR'dan Şanlıurfa'daki Konut Sorunlarına Pratik Çözümler
22-09-2023 12:10

Şanlıurfa'daki Konut ve Kira Fiyatlarında Dikkat Çeken Artış

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, her hafta Şanlıurfa'nın bir sorununu gündeme taşıyarak çözüm önerilerini sunuyor. Bu hafta Şanlıurfa'da artan konut ve kira fiyatlarına dikkat çekti ve bu sorunlarla ilgili çözüm yollarını kamuoyuyla paylaştı.

Geçen Yıl Biten TOKİ Konutları Neden Teslim Edilmedi?

“Şanlıurfa'da konut arzındaki sıkıntılardan dolayı kira fiyatları almış başını gitmiş ve anlam veremediğimiz bazı gelişmeler de oluyor. TOKİ tarafından yapılan konutlar geçen yıl bitti fakat sahiplerine teslim edilmedi."

Yeşildirek Mahallesi'ndeki TOKİ konutları hakkında yapılan bu açıklama, teslimatın neden geciktiği sorularını beraberinde getiriyor.

Teslim Edilmeyen Konutlar Dökülmeye Başladı

Yenice Mahallesi'nde tamamlanan TOKİ konutlarının halen teslim edilmemesi üzerine, bu yapıların boşta bekletilmesi nedeniyle bazı yerlerde dökülmelerin başladığı belirtildi. Özaslan, bu sorunun acil olarak çözüme kavuşturulması için yetkililere çağrıda bulundu.

Önerilen Çözüm Yolları

Özaslan, konu hakkında çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı:

TOKİ tarafından tamamlanan konutların bir an önce sahiplerine teslim edilmesi.Evinizi kiraya verirken empati yaparak, vicdanlı hareket edilmesi.Belediyelerin hazine arazilerine konut inşa ederek ilk kez ev sahibi olacak ailelere maliyetine satması.

HÜDA PAR'dan Sosyal Belediyecilik Vurgusu

HÜDA PAR'ın sosyal belediyecilik anlayışına vurgu yapan Özaslan, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni devraldığımız gün, bu projeyi hayata geçirmek bizim boynumuzun borcu olsun" dedi.

Gayrimenkulün Rant Aracı Olmaması Gerektiği Vurgusu

Özaslan, son olarak gayrimenkulün zenginleşme ve rant aracı olmaktan çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, konut sorununun temelindeki sebeplere de dikkat çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER