Yaşam

İlçe Beyaza Büründü: İlçe Sağanak Yağışın Ardından Karla Kaplandı

Son Yağışlarla Karla Dans Ediyor

İlçe Beyaza Büründü: İlçe Sağanak Yağışın Ardından Karla Kaplandı
08-03-2024 09:44
ŞIRNAK

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün akşamdan beri etkili olan sağanak yağış yüksek bölgelerde yerini kara bıraktı. İlçede yaşayanlar, beklenmedik atmosfer değişikliğine şaşkınlıkla tanık oluyor.

Kar Yağışı Yüksek Rakımlı Yerleşim Yerlerini Kapladı

İlçede dün akşamdan beri etkili olan yağmur sonrası kar yağışı başladı. Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinin yüksek rakımlı yerleşim yerleri beyaz örtüyle kaplandı. Bölücek ve Uzungeçit bölgeleri kara teslim oldu. Vatandaşlar, doğal bir güzellik olan karın keyfini çıkartırken, bir yandan da günlük yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Vatandaşların Şaşkınlığı

"Baharı beklerken birdenbire kar yağışıyla karşılaşmak şaşırtıcı oldu. Evlerimizi, bahçelerimizi beyaz bir örtü kapladı. Ancak doğanın bu güzelliklerine alışkınız, yaşamımıza devam edeceğiz."

- Sabri Akdoğan

Beytüşşebap ve çevresinde yaşayanlar, beklenmedik kar yağışıyla nasıl başa çıkacaklarını planlıyorlar. Karayolları ekipleri de yolları açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Beklenen Bahar Molası Ne Zaman Gelecek?

Vatandaşlar, kısa süreli kar yağışının ardından baharın tekrar ne zaman kendini göstereceğini merak ediyorlar. Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde hava koşullarının nasıl olacağı konusunda bilgi vermek için çalışmalarını sürdürüyorlar. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER