Kültür & Sanat

İlk Sergisi: "Doğanın Nefesi"

Sanat ve Doğanın Büyülü Buluşması

İlk Sergisi: "Doğanın Nefesi"
29-12-2023 11:07

Gaziantep, sanatseverler için yeni bir heyecana ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ünlü ressam Pınar Kuseyri, yeni yılın ilk günlerinde " Doğanın Nefesi" adını verdiği benzersiz bir sergiyle sanat dünyasının kapılarını aralıyor. 2 Ocak 2024'te SANKO Sanat Galerisi'nde açılacak olan bu özel sergi, Kuseyri'nin az ve öz anlayışını yansıtan eserlerini sanatseverlerle buluşturacak.

"Az Çoktur" Felsefesi ve Doğanın İzleri

Ressam Pınar Kuseyri, eserlerinde minimalizmi ve doğanın detaylarını ön plana çıkarıyor. Uzakdoğu felsefesinden etkilenen Kuseyri, doğa, üzüm bağları, ağaçlar ve yaprakları temalı çalışmalarıyla izleyicilere farklı bir bakış açısı sunuyor. Sanatçı, yağlı boyalar ve Japon suluboya tekniğini kullanarak, doğanın ve kişisel hatıraların izlerini tuvallerine taşıyor.

Kuseyri'nin Sanat Yolculuğu

"Sanatta mükemmel ve doğru yoktur, sanatçı sürekli doğayı ve yaşadığı yeri izlemeli ve kendini geliştirmelidir."

Pınar Kuseyri, küçük yaşlardan itibaren sanata ilgi duyarak, halı ve kilim motifleri çizmeye başlamış. Ekonomi eğitimi almasının ardından, Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinde desen dersleri alarak sanatsal yolculuğuna adım atmıştır. Kuseyri, Japon suluboya resim sanatı eğitimleri alarak ve Yeditepe Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayarak sanat alanındaki yetkinliğini pekiştirmiştir.

Sergi Detayları ve Kuseyri'nin Sanata Bakışı

"Doğanın Nefesi" adını taşıyan sergi, SANKO Park AVM'deki SANKO Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Kuseyri'nin 35 eserinden oluşan bu sergi, 2 Ocak 2024 Salı günü saat 17.30'da sanatseverlerle buluşacak. Sanatçının eserlerinde doğa ve iç dünyası, mürekkep, akrilik ve yağlıboya ile spontane ve ekspresif bir şekilde ifade ediliyor.

Kuseyri, Gaziantep'te sergi açmanın heyecanını yaşarken, "Yeni yılın ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum" sözleriyle duygularını ifade ediyor. Sanatın toplumlar için birleştirici bir güç olduğuna inanan Kuseyri, Gaziantepli sanatseverleri sergiye davet ediyor.

Sanatın, doğanın ve insan ruhunun kesiştiği bu benzersiz sergi, yeni yılın ilk günlerinde sanatseverlere unutulmaz bir deneyim vadediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER