Ekonomi

Irak’a yönelik ticari diplomasi atağı hız kesmeden sürüyor

Türkiye-Irak İş Konseyi Heyeti, Necef ve Kerbela'da İki Ülke Arasındaki Ticareti Güçlendirmek İçin Görüşmeler Gerçekleştirdi

Irak’a yönelik ticari diplomasi atağı hız kesmeden sürüyor
13-11-2023 15:25

Türkiye-Irak İş Konseyi'nden Verimli Irak Ziyareti

Türkiye-Irak İş Konseyi heyeti, Türkiye'nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney himayelerinde, Irak'ın Necef ve Kerbela kentlerine gerçekleştirdikleri ziyarette yerel yöneticiler, sanayiciler ve iş insanlarıyla bir araya gelerek iki ülke arasındaki iş hacminin artırılmasına yönelik görüşmeler yaptı. Bu ziyaretler, iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine nasıl katkı sağladı ve bu süreçten çıkan önemli sonuçlar nelerdir?

Necef ve Kerbela'da Yapılan Görüşmeler

Heyet, Irak'ın Necef ve Kerbela kentlerinde yerel bürokratlar ve iş insanlarıyla toplantılar düzenleyerek, karşılıklı ticaret hacminin artırılması yönünde projeleri ele aldı.

İki Ülke Arasındaki İşbirliği ve Ticaret

Necef Valisi, Belediye Başkanı ve Ticaret Odası üyeleriyle yapılan toplantılar, iki ülke arasındaki işbirliğini ve ticareti ele alırken, Kerbela Valisi ve Ticaret Odası üyeleriyle yapılan görüşmelerde kentin dokusu ve iş hacmi hakkında bilgiler alındı.

“Irak ziyaretimiz çok verimli geçti. İki ülkenin karşılıklı ticaret hacminin artırılması açısından büyük önem taşıyan görüşmeler gerçekleştirdik. İhracat verilerine göre, Irak en çok ihracat yaptığımız ülkeler sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Bu başarı, ticari diplomasi faaliyetlerimizin sonucudur.” - Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar

Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı'nın Açıklamaları ve Teşekkürleri

Halit Acar, yoğun toplantılar ve görüşmelerin verimli geçtiğini belirterek, Türkiye'nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney ve elçilik görevlilerine teşekkürlerini sundu. Acar, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasının, Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik ilerlemesi için önemli olduğunu vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER