Gündem

İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı

İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Bingöl, Mardin, Batman ve Elazığ'da düzenlenen gıyabi cenaze namazları, halkın duyduğu derin üzüntü ve tepkiyi nasıl yansıtıyor?

 İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı
01-08-2024 10:30
MARDİN

Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Bingöl, Mardin, Batman ve Elazığ'da, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen bu etkinlikler, halkın İsrail'e karşı duyduğu tepkiyi ve Heniyye'ye duyulan saygıyı gözler önüne serdi.

Diyarbakır'da Toplanan Kalabalık

Diyarbakır'da İslami sivil toplum kuruluşları tarafından Sur ilçesindeki Ulu Cami'de ikindi namazının ardından Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Toplanan kalabalık, dualar ettikten sonra İsrail aleyhine sloganlar attı. Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir, Heniyye'nin şehadetinin derin bir üzüntü yarattığını belirtti.

"Heniyye 3 oğlu ve 4 torunun ardından şehit edildi," dedi Ramazan Tekdemir.

Siirt'te Gıyabi Cenaze Namazı

Siirt'te Memur-Sen öncülüğünde Hacı Fethi Serin Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlar, ikindi namazının ardından Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cami çıkışında İsrail aleyhine sloganlar atan kalabalık, Heniyye'ye olan bağlılıklarını ve tepkilerini dile getirdi.

Şırnak'ta Halkın Tepkisi

Şırnak'ta da Memur-Sen öncülüğünde Ulu Cami'de toplanan sivil toplum kuruluşları, Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı. Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, İsrail aleyhine slogan attı. TÜGVA İl Temsilcisi Mesut Atille, Heniyye'nin Filistin davasının sembol ismi olduğunu belirtti.

"Heniyye saldırılarda 3 oğlunu ve 4 torununu kaybetmişti," dedi Mesut Atille.

Bingöl'deki Dualar

Bingöl'de İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde Ulu Cami avlusunda bir araya gelen vatandaşlar, ikindi namazının ardından Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı. İl Müftü Yardımcısı Yunus Bolluk tarafından yapılan duada, Filistin halkının mücadelesi vurgulandı.

Mardin'de Dayanışma Mesajları

Mardin'de Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileri, Artuklu ilçesindeki Şakir Nuhoğlu Camisi önünde toplandı. Platformun dönem sözcüsü Necmettin Başboğa, Heniyye'nin şehadetinin Filistin davasının unutulmaz bir ismi olarak anılacağını belirtti ve Müslümanları dayanışma içinde olmaya çağırdı.

"Heniyye, İsrail'in düzenlediği alçakça bir saldırı sonucu şehit edildi. Filistin halkının işgalci İsrail'e karşı verdiği kurtuluş mücadelesinin sembol ismiydi," dedi Necmettin Başboğa.

Batman ve Elazığ'daki Etkinlikler

Batman'da Hamidiler Camisi'nde, Elazığ'ın Keban ilçesinde ise Yusuf Ziya Paşa Camisi'nde gıyabi cenaze namazları kılındı. Vatandaşlar, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dualar ederek tepkilerini dile getirdi. İlçe Müftüsü Murtaza Meşe, Heniyye ve hayatını kaybeden Filistinliler için dua etti. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER