Gündem

İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsmail Heniyye suikastı Diyarbakır'da nasıl yankı buldu? Halkın tepkileri ve STK'ların açıklamaları nasıl şekillendi?

 İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
03-08-2024 21:30

Gıyabi Cenaze Namazı ve Sela

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin suikast sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle Diyarbakır’da sela okundu ve cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. İran'ın başkenti Tahran'da İsrail’in düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Heniyye için düzenlenen bu törene, çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) üyeleri katıldı. Namaz sonrası dualar edildi ve açıklamalar yapıldı.

STK'ların Katılımı ve Açıklamaları

Gıyabi cenaze namazının ardından Diyarbakır İslami STK'lar adına Yeryüzü Doktorları Diyarbakır Şube Başkanı Dr. Eşref Araç bir açıklama yaptı. Dr. Araç, İsmail Heniyye’nin hayatını kaybetmesiyle İslam ümmetinin derin bir yara aldığını belirtti ve Heniyye'nin Filistin davasına olan bağlılığını vurguladı.

Direnişin Devam Edeceği Mesajı

Dr. Eşref Araç, Heniyye'nin direniş cephesinin lideri olarak inandığı gibi yaşadığını ve şehadetinin mücadelenin daha da güçlenmesine vesile olacağını ifade etti. Araç, "Evet, direniş cephesinin lideri şehit İsmail Heniyye inandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi Rabbine kavuştu. Rabbim şehadetini makbul ve âli eylesin. Direniş cephesi; şehit Heniyye’nin şehadetiyle daha çok bilenecektir." dedi.

Amerika ve İsrail'e Tepki

Açıklamalarında, büyük şeytan Amerika ve İsrail’e de sert eleştirilerde bulunan Dr. Araç, İslam ülkelerinin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı. "Büyük şeytan Amerika katil işgalci lideri Beyaz Saray’a davet ederek sırtını sıvazladı, ayakta alkışladı. Katliama devam, soykırıma devam, suikastlara devam telkininde bulundu." şeklinde konuştu.

Birlik ve Beraberlik Çağrısı

Dr. Araç, Müslüman halkın daha çok birlik ve vahdete ihtiyaç duyduğunu belirterek, Heniyye’nin vasiyeti gereği meydanları doldurmak, sokaklarda yürüyüş yapmak ve sosyal medyada tepkilerini göstermek gerektiğini söyledi. "Şehit Heniyye’nin vasiyetine dönüşen 3 Ağustos çağrısını ümmetin kıyam ve kurtuluş günü olarak ilan etmeliyiz." diye ekledi.

Yetkililere Çağrı

Son olarak, Türkiye yetkililerine seslenen Dr. Araç, milli menfaatlerin mazlumların kanına tercih edilmemesi gerektiğini vurguladı. "Sokağın sesine kulak verin. Meydanların sesini duyun. Allah’tan korkun. Milli menfaatlerinizi akan mazlumun kanına tercih etmeyin." ifadelerini kullandı.

"Şehit Haniye’nin vasiyeti gereği haykırmalıyız, meydanları doldurmalıyız, sokaklarda yürüyüş yapmalıyız, sosyal medya tufanını başlatmalıyız ki dünyayı Siyonistlere dar etmeli, büyük şeytan Amerika’nın şeytani maskesini paramparça etmeliyiz."

Diyarbakır'da düzenlenen gıyabi cenaze namazı ve ardından yapılan açıklamalar, İsmail Heniyye’ye duyulan saygıyı ve Filistin davasına olan bağlılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Halkın ve STK'ların tepkileri, toplumsal dayanışmayı ve birlik mesajlarını güçlendirdi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER