Gündem

İsrail'in Gazze'deki Saldırıları: 267 Günlük Kuşatma ve Artan Can Kaybı

Gazze'de Ölümler Artıyor: İsrail'in Saldırıları Ne Zaman Sona Erecek?

İsrail'in Gazze'deki Saldırıları: 267 Günlük Kuşatma ve Artan Can Kaybı
29-06-2024 17:00
GAZİANTEP

267 Günlük Saldırıların Ardındaki Acı Bilançolar

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı, son 48 saatte 69 artarak 37 bin 834'e yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 267 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Katliamlar ve Yaralılar: Gazze'nin Çeşitli Bölgelerindeki Durum

İsrail ordusunun son 48 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 7 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 69 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 429 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 37 bin 834'e, yaralananların sayısının da 86 bin 858'e yükseldiği kaydedildi.

“Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.”

Gazze'nin Güneyi ve Refah: Yerinden Edilmiş Kişilerin Durumu

İsrail topçuları, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah şehrinin kuzeybatısındaki el-Mevasi bölgesinde yerlerinden edilmiş kişilerin çadırlarını ve tarım seralarını hedef alması sonucu 2 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. İsrail askeri araçlarının Refah şehrinin batısındaki Şakuş bölgesinden çekilmesinin ardından Sivil Savunma ekipleri 5 Filistinlinin cenazesine ulaştı.

Han Yunus ve Nusayrat Mülteci Kampı: Eşzamanlı Saldırılar

İsrail askerleri ayrıca Han Yunus şehrinin doğusunda vatandaşların evlerine de ateş açtı. Gazze Şeridi'nin orta bölgesinde de İsrail savaş uçakları ve topçuları eş zamanlı olarak Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzey ve batısını hedef aldı. Megazi Mülteci Kampı'nda da bir evi bombalaması sonucu bir Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı.

Tel el-Hava ve Şeyh Aclin: Gazze Şehrindeki Hedefler

İsrail savaş uçakları Gazze şehrinin güneybatısındaki Tel el-Hava ve Şeyh Aclin Mahallelerine de iki saldırı düzenledi. İnsansız hava araçları (İHA) ve askeri araçlar Zeytun Mahallesi'ndeki eş-Şema Camisi yakınındaki Filistinlilerin evlerini ve El eş-Şucaiyye Mahallesi'ni hedef aldı. Şiddetli topçu bombardımanının eşlik ettiği saldırılarda çok sayıda kişi yaralandı.

Enkaz Altındaki Cesetler ve Sivil Altyapının Tahribi

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 765 Filistinli öldü, 86 bin 429 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İki Eve Yapılan Saldırılar: Sivil Kayıplar Artıyor

İsrail ordusunun Gazze kentinde iki eve düzenlediği saldırıda en az 8 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları, Gazze kentinin ed-Derec Mahallesi'nde "Ebu Kumeyl" ailesine ait bir ev ile es-Sabra Mahallesi'nde "Kuveyder" ailesine ait bir evi bombaladı. İsrail ordusunun 2 eve düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 8 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

“İsrail ordusuna ait insansız hava aracının Sabra Mahallesi'nde bir araca düzenlediği roket saldırısında çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi ve yaralananlar oldu.”

İsrail'in 267 gündür süren saldırıları Gazze'de yaşamı neredeyse durma noktasına getirdi. Uluslararası toplum, bu insani krize ne zaman müdahale edecek?AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER