Gündem

İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda En Az 10 Filistinli Yaşamını Yitirdi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında kaç kişi hayatını kaybetti? Saldırılar hangi bölgeleri hedef aldı? İşte detaylar...

İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılarda En Az 10 Filistinli Yaşamını Yitirdi
05-07-2024 12:30
ANKARA

Han Yunus'a Düzenlenen Saldırılar

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda, en az 10 Filistinli yaşamını yitirdi. Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığı bilgilere göre, Han Yunus kentine düzenlenen saldırılarda en az 2 Filistinli hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu birçok kişi yaralandı.

WAFA'nın haberine göre, "İsrail topçularının saldırıları Han Yunus kentinde büyük yıkıma yol açtı ve siviller arasında panik yarattı."

Nusayrat Mülteci Kampı'na Hava Saldırısı

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı, İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. Bu saldırıda 4 Filistinli hayatını kaybetti ve bazıları yaralandı. Saldırı, kampta büyük bir tahribata yol açarak birçok aileyi evsiz bıraktı.

"Savaş uçakları tarafından düzenlenen bu saldırı, kamptaki sivilleri hazırlıksız yakaladı ve ciddi can kayıplarına neden oldu," dedi bir yerel yetkili.

Refah ve Ed-Durc Bölgelerine Saldırılar

İsrail ordusuna ait insansız hava aracı, Refah'ın batısındaki el-Mevasi bölgesinde bir grup Filistinliyi hedef aldı. Bu saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Aynı zamanda, Gazze kenti doğusundaki Ed-Durc Mahallesi'nde bir ev bombalandı ve en az 2 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi yaralandı.

"İnsansız hava aracının saldırısı, sivillerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede gerçekleşti," diye belirtti bir gözlemci.

Saldırıların Genel Durumu ve Etkileri

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, toplamda 38 bin 11 Filistinli hayatını kaybetti. Bu rakamın 15 bin 694'ü çocuk ve 10 bin 279'u kadın. Yaralı sayısı ise 87 bin 445 olarak kaydedildi. Saldırılar sonucunda enkaz altında hâlâ binlerce ölü bulunduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

"Saldırılar, Gazze'deki insani durumu daha da kötüleştiriyor ve sivillerin yaşam koşullarını zorlaştırıyor," dedi bir insan hakları örgütü temsilcisi.

Uluslararası Tepkiler ve Yardım Çağrıları

Uluslararası toplum, Gazze'deki durumun ciddiyetine dikkat çekerek acil yardım çağrısında bulunuyor. Birleşmiş Milletler ve çeşitli insani yardım kuruluşları, bölgede yaşanan sivil kayıpların ve altyapı tahribatının endişe verici boyutlarda olduğunu belirtiyor.

"Gazze'de yaşanan bu trajediye sessiz kalamayız," diyen bir BM yetkilisi, "uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerekiyor," diye ekledi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER