Gündem

İstanbul Esenler Otogarı'nda Bayram Yoğunluğu

Bayram Tatilinde İstanbul'dan Ayrılmak İsteyenler İçin Ek Seferler ve Yoğun Trafik

İstanbul Esenler Otogarı'nda Bayram Yoğunluğu
15-06-2024 09:30

Sabahın İlk Işıklarıyla Başlayan Hareketlilik

Bayram tatili için İstanbul'dan ayrılmak isteyenler, sabahın erken saatlerinden itibaren Esenler Otogarı'nda yoğunluk oluşturmaya başladı. Bayram dolayısıyla tatile veya memleketlerine gitmek isteyen yolcular, otogara akın etti. Peki, bu yoğunluk neden kaynaklanıyor ve otobüs firmaları bu duruma nasıl yanıt veriyor?

Uzun Araç Kuyrukları ve Ek Seferler

Otogar girişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Bu yoğunluk, birçok şehirlerarası otobüs firmasını ek seferler düzenlemeye zorladı. Yolcuların talebini karşılamak için alınan bu tedbirler, otogarın her köşesinde hissedildi. Ancak bilet bulmak hala büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Memleketine gitmek isteyen Duru Dicle Altınkaynak, "Otogar şimdiden çok yoğun. İstanbul Boğazı'ndaki köprünün ne kadar yoğun olacağını tahmin edemiyorum." dedi.

Yolcuların Bilet Bulma Çabaları

Bursa'ya gitmek için erkenden yola çıkan Altınkaynak, bilet bulmakta zorlandığını ifade etti. Benzer bir durumla karşılaşan Melike Salcı ise son dakikada bilet bulabildiğini belirtti. Salcı, "Dönüş biletimi henüz almadım. Umarım sıkıntı çekmem." diye konuştu. Peki, bu yoğunluk ne kadar sürecek ve yolcular dönüş yolculuğunda da benzer sorunlar yaşayacak mı?

Otobüs Firmalarının Ek Sefer Planları

Şehirlerarası otobüs firması yetkilisi Hamit Karasu, bayram tatili nedeniyle talebin fazla olduğunu ve bu nedenle ek seferler düzenlediklerini söyledi. Karasu, "Her bayram olduğu gibi bu bayram da yoğunluk yaşıyoruz. Bu nedenle tedbirlerimizi aldık. Bugün ek sefer düzenledik. Yarın da yoğun olacak. Bu nedenle yarın için de ek sefer planımız var." ifadelerini kullandı. Peki, bu ek seferler yoğunluğu azaltmak için yeterli olacak mı?

Yolcuların Beklentileri ve Tedbirler

Yolcuların bir kısmı, otobüs firmalarının aldığı tedbirlerden memnun kalırken, bazıları ise hala endişeli. Duru Dicle Altınkaynak gibi birçok yolcu, yoğun trafik nedeniyle seyahat planlarında değişiklik yapmak zorunda kalabilir. Melike Salcı ise dönüş biletini almadığı için stresli bir bekleyiş içinde. Bu durum, bayram tatilinde seyahat edenlerin karşılaştığı zorlukların sadece bir kısmını oluşturuyor.

Yoğunluk Azalacak mı?

Bayram tatili boyunca sürecek olan bu yoğunluğun ne zaman azalacağı merak konusu. Ek seferlerin düzenlenmesi, yolcuların seyahatlerini kolaylaştıracak mı? Otogar yetkilileri ve otobüs firmaları, bu sorulara yanıt ararken, yolcular da güvenli ve rahat bir şekilde memleketlerine ulaşmayı umut ediyor. Bayram tatili boyunca sürecek bu yoğunluğun ne zaman azalacağı ise merak konusu.

Hamit Karasu   "Her bayram olduğu gibi bu bayram da yoğunluk yaşıyoruz. Bu nedenle tedbirlerimizi aldık. Bugün ek sefer düzenledik. Yarın da yoğun olacak. Bu nedenle yarın için de ek sefer planımız var." AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER