Gündem

İşten Çıkardığı 204 İşçinin Eylemi Sürüyor

Iğdır Belediyesinin İşten Çıkardığı 204 İşçi Hangi Tepkilerle Karşılaşıyor?

 İşten Çıkardığı 204 İşçinin Eylemi Sürüyor
14-07-2024 19:30
IĞDIR

Iğdır Belediyesinin iş akdine son verdiği 204 işçi, aileleriyle birlikte eylemlerine devam ediyor. 5 Temmuz'da işlerine son verilen işçiler ve aileleri, belediye önünde kurdukları çadırda oturma eylemi gerçekleştiriyor.

Eylemin Altıncı Gününde Destek Büyüyor

Eylemin altıncı gününde Türkiye Kamu-Sen Iğdır İl Başkanı Ali Arslan, sendika yönetimi ile birlikte işçileri ziyaret ederek destek verdi. Arslan, yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Kamu-Sen olarak işçilerin haklı davasında yanlarında olduklarını vurguladı.

"Sizler, aşın, işin, emeğin kavgasını veriyorsunuz. Bu kavgada Türkiye Kamu-Sen olarak aş ve emeğin üzerinde tasarruf olmayacağını, bunun aileleri ve insanları mağdur edeceğini, bu tasarrufun da Iğdır'ımıza hiç bir fayda getirmeyeceği kanaatindeyiz."

Arslan, 650 bin kişinin temsilcisi olarak iş akdine son verilen işçilerin yanında olduklarını belirtti.

Bedensel Engelli Damla Ünver’in Dramı

İş akdine son verilen bedensel engelli Damla Ünver, işten çıkarıldığı için çok üzgün olduğunu belirterek, "Telefona gelen bir mesajla işten çıkarıldığımı öğrendiğinde çok üzüldüm. Benim özel durumum var ve işe çok şey bağlamıştım, işimi geri verilmesini istiyorum" dedi.

Annelerin Sessiz Çığlığı

Kızını desteklemek için alanda bulunan Zeynep Ünver, kızının özel durumdan dolayı işe alındığını ve bu işin onun hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olduğunu anlattı.

"Devletimiz zaten bize bu hakları tanıyor, sonra belediyede bir iş imkanı açıldı. Iğdır Belediyesinde kızım işe girdi fakat birden bir mesajla kızımın işine son verildi. İşi olduğu için insanlarla, toplumla kaynaşma şansı bulan kızımın hayalleri bir mesajla yıkıldı ve şu an psikolojik bir çöküntü yaşıyor."

Zeynep Ünver, kızının yaşadığı psikolojik çöküntüye dikkat çekerek, yetkililerden yardım istedi.

İşçilerin Talepleri Karşılanacak mı?

İş akdine son verilen işçiler ve aileleri, bu sıcak yaz günlerinde işlerini geri almak için mücadele etmeye devam ediyor. Belediye önünde kurulan çadırda yapılan bu oturma eyleminin sonuç verip vermeyeceği ise merak konusu.

Her sabah güneş altında hakkının iade edilmesi için mücadele eden işçiler ve aileleri, yetkililerden bir an önce adil bir çözüm bekliyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER