Politika

İsveç Dışişleri Bakanı Billström: Türkiye ile Mükemmel İlişkilerimiz Var

İsveç ve Türkiye Arasındaki İlişkilerin Geleceği Nasıl Şekillenecek?

İsveç Dışişleri Bakanı Billström: Türkiye ile Mükemmel İlişkilerimiz Var
05-07-2024 17:30
ANKARA

Washington'daki NATO Zirvesi Beklentileri

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenecek NATO Zirvesi'nde, Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile görüşmeyi planladığını açıkladı. Billström, iki ülke arasındaki ilişkilerin "mükemmel" olduğunu ve NATO üyeliği sayesinde tam askeri müttefik olduklarını vurguladı.

NATO Üyeliği ve Askeri İşbirliği

Billström, "Türkiye ile mükemmel ilişkilerimiz var çünkü NATO üyeliğimiz sayesinde artık tam askeri müttefikiz." dedi. İsveç'in başkenti Stockholm'de yaptığı açıklamada, Vilnius’ta düzenlenen üçlü görüşmede kararlaştırılan güvenlik anlaşmasına girme eşiğinde olduklarını belirtti.

 - Tobias Billström "Kişisel olarak işlerin planlandığı gibi ilerlediğini hissediyorum."

Litvanya'daki Güvenlik Anlaşması

Billström, Litvanya'nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen üçlü görüşmede alınan kararların uygulanması konusunda olumlu bir bakış açısına sahip olduğunu ifade etti. İsveç’in NATO üyeliği sürecinde attığı adımların planlandığı gibi ilerlediğini belirtti.

İsveç'in Gazze Tutumu

Billström, ülkesinin İsrail'in Gazze'ye süren saldırıları konusundaki tutumu hakkında da açıklamalarda bulundu. İsveç'in her zaman insani ateşkesin sağlanmasından ve tüm esirlerin serbest bırakılmasından yana olduğunu belirtti. Ayrıca, iki devletli çözüm için müzakerelere geri dönülmesinin önemini vurguladı.

"İsveç her zaman insani ateşkesin bir an önce sağlanmasından, tüm esirlerin serbest bırakılmasından ve İsrail ile Filistin'in yan yana birer devlet olarak var olduğu, dünyanın geri kalanının bu iki halka güvenlik garantisi verdiği iki devletli bir çözüm için müzakerelere geri dönülmesinden yanadır." - Tobias Billström

Billström, Washington'da 9-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek NATO Zirvesi'ni sabırsızlıkla beklediğini söyleyerek, Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile görüşmek için heyecanlı olduğunu dile getirdi. Bu görüşmenin iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini umut ettiğini ifade etti.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER