Gündem

İtfaiyeden Su Altı Arama Kurtarma Eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Su Altı Arama Ekibi, Dicle Baraj Gölünde Eğitim Gerçekleştirdi

İtfaiyeden Su Altı Arama Kurtarma Eğitimi
20-07-2024 17:30
DİYARBAKIR

Su Altı Arama Ekibinin Görevleri Neler?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İtfaiye Su Altı Arama Ekibi, göl, gölet ve nehirlerde yaşanabilecek olumsuz durumlara hızlı bir şekilde müdahale etmeyi amaçlıyor. Bu ekip, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde suda kaybolan veya tehlikede olan kişileri bulmak ve kurtarmak için görev yapıyor.

Dicle Baraj Gölünde Gerçekleştirilen Eğitim

Su Altı Arama ekipleri, 5 kişilik özel bir ekiple Eğil ilçesindeki Dicle Baraj Gölünde kapsamlı bir eğitim gerçekleştirdi. Bu eğitimde su altında pusula kullanımı, dalış işaretleri, problem yönetimi, su altında kaybolan kişi ve nesneleri arama bulma, gece dalışı ve derin dalış gibi konular işlendi.

Özel Ekipmanlar ve Teknolojiler Kullanılıyor

Arama-kurtarma operasyonlarını başarıyla yürütebilmek için ekipler, özel dalış ekipmanları, sonar cihazları ve diğer su altı arama teknolojilerini kullanıyor. Bu sayede boğulma vakalarına hızlıca müdahale edebiliyor, sel veya taşkınlarda kaybolan kişileri arayabiliyor ve su altında kalmış araç veya nesneleri çıkarabiliyorlar.

Zorlu Görevler Üstleniyorlar

Ekipler, sadece boğulma vakalarına müdahale etmekle kalmıyor, aynı zamanda su altı enkazlarını incelemek ve gerektiğinde kurtarma operasyonları düzenlemek gibi zorlu görevleri de yerine getiriyor.

Bu eğitimler, ekiplerin her türlü su altı durumuna karşı hazırlıklı olmalarını ve etkin müdahale kabiliyetlerini artırmayı hedefliyor.

- İtfaiye Daire Başkanlığı "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak, su altı arama kurtarma ekibimizi en modern ekipmanlarla donatıyor ve sürekli eğitimlerle güçlendiriyoruz." 

İtfaiyenin bu eğitim ve hazırlıkları, olası tehlikelere karşı güvenliği artırmak ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak için büyük önem taşıyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER