Gündem

İzinsiz Basın Açıklamasına Polis Müdahalesi

Siirt'te Neler Oluyor? Polis, İzinsiz Basın Açıklamasına Nasıl Müdahale Etti?

 İzinsiz Basın Açıklamasına Polis Müdahalesi
04-06-2024 08:21
SİİRT

Siirt'te, izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen bir grup, polisin müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından örgütlenen ve Güres Caddesi'nde gerçekleşmesi planlanan açıklama, polisin müdahalesi sonucu engellendi.

Toplanan Grup ve Polisin İlk Müdahalesi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınmasını protesto etmek amacıyla toplanan grup, izinsiz bir şekilde basın açıklaması yapmaya çalıştı. DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş'ın açıklama yapmaya başlaması üzerine polis, gruba müdahale etti.

Gözaltına Alınanlar ve Direniş

Polis müdahalesi sırasında, polise mukavemet gösteren beş kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin gözaltına alınma süreci, olay yerinde bulunan diğer protestocular ve yoldan geçen vatandaşlar tarafından dikkatle izlendi.

İkinci Basın Açıklaması ve Sonrası

Müdahale sonrasında, Sarıtaş ve beraberindeki partililer, Siirt Belediyesi önünde bir kez daha toplanarak basın açıklaması yaptı. Bu ikinci açıklama, herhangi bir müdahale olmaksızın tamamlandı ve grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Toplumsal ve Siyasi Tepkiler

Bu olay, yerel ve ulusal düzeyde çeşitli toplumsal ve siyasi tepkilere neden oldu. İfade özgürlüğü ve demokratik hakların kullanımı konusunda endişeleri gündeme getirerek, bölgedeki siyasi atmosfer üzerinde etkili oldu.

Olay, Siirt'te ve genel olarak Türkiye'de demokratik hakların kullanılmasına yönelik tartışmaları alevlendirirken, yetkililerden ve siyasi partilerden çeşitli açıklamalar gelmeye devam ediyor.  AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER