Gündem

İzinsiz Yürüyüş Girişimine Polis Müdahalesi

Batman'da yaşanan izinsiz yürüyüş girişimi nasıl sonuçlandı?

 İzinsiz Yürüyüş Girişimine Polis Müdahalesi
04-06-2024 08:50
BATMAN

Batman'da, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından düzenlenmek istenen ve izinsiz olarak planlanan yürüyüş, polisin müdahalesi ile son buldu. Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınması olayını protesto etmek isteyen grup, şehrin merkezi noktalarından biri olan Atatürk Parkı'na doğru yürümeye çalıştı.

Yürüyüş Öncesi Toplanma ve Polisin İlk Uyarısı

DEM Parti il binası önünde toplanan grup, gerekli izinleri almadan Atatürk Parkı'na doğru hareket etmek istedi. Bu sırada polis, grubun yürüyüşüne izin verilmeyeceğini ve dağılmaları gerektiğini uyardı.

Polisin Müdahalesi ve Gözaltılar

Uyarılara rağmen yürüyüşe devam etmekte ısrar eden gruba, polis müdahale etmek zorunda kaldı. Müdahale sırasında, polise mukavemet gösteren 3 kişi gözaltına alındı. Olaylar, bu gözaltılarla birlikte kontrol altına alındı.

Basın Açıklaması ve Grubun Dağılması

Polis müdahalesinin ardından, grup partinin il binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklama sonrasında grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Batman'da yaşanan bu olay, yasal izinlerin önemini ve toplumsal hareketlerdeki kurallara uyma gerekliliğini bir kez daha gündeme getirdi. Olaylar sırasında herhangi bir yaralanma olmaması ise teselli kaynağı oldu.

Yetkililer, benzer olayların önlenmesi için gerekli tedbirlerin artırılacağını ve halkın huzuru için her türlü önlemin alınacağını belirtti. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER