Sağlık

İzmir'den Diyarbakır'a Seyahat, Hayat Kurtaran Müdahaleye Dönüştü

70 yaşındaki bir kadın, İzmir'den Diyarbakır'a yaptığı gezi sırasında geçirdiği kalp krizi sonrası, modern tıbbi müdahalelerle hayata nasıl tutundu?

İzmir'den Diyarbakır'a Seyahat, Hayat Kurtaran Müdahaleye Dönüştü
14-05-2024 20:30
DİYARBAKIR

Kritik Durum: Çoklu Damar Tıkanıklığı ve Kalp Krizi

Diyarbakır'a gezmeye gelen Nur Erengezgin (70), çoklu damar tıkanıklığı nedeniyle kalp krizi geçirdi. İlk olarak yerel bir hastaneye kaldırılan Erengezgin, buradaki tedavilerin yetersiz kalması üzerine Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi'ne sevk edildi.

Başarılı Müdahale: Hayat Kurtaran Tedavi

Prof. Dr. Hakkı Şimşek ve ekibi tarafından detaylı tetkikler yapıldıktan sonra, Erengezgin'in tedavisi planlandı. Dr. Şimşek, öncelikle hastanın tıkanan damarlarına müdahale ederek, başarısız olan önceki girişimleri düzeltti ve açık kalp ameliyatı ihtiyacını ortadan kaldırdı.

- Prof. Dr. Hakkı Şimşek "Bize geldiğinde biz, uğraşılan damarı değil de, diğer çatallanmış bölge damarları açtık ilk seansta. Yaklaşık 3 ay sonra gelmesini istemiştik. İkinci müdahale için bir hafta önce İzmir’den Diyarbakır’a geldi. Yaptığımız tetkikler neticesinde böbrek fonksiyonlarında problem olduğunu saptadık. Bir haftalık tedavi sonrasında böbrek değerleri normale inince müdahalemizi yaptık ve tam tıkalı olup, daha önce açılmaya çalışılan damarını başarıyla açtık." 

Yenilikçi Tedavi Yöntemleri ve Hasta Memnuniyeti

Dr. Şimşek, modern tıbbi teknolojiler ve özellikli malzemeler kullanarak, çoklu damar hastalıkları olan hastaların daha az invaziv yöntemlerle tedavi edilebildiğini belirtti. Bu sayede hastalar, daha büyük operasyonların risklerinden ve uzun iyileşme süreçlerinden korunmuş oluyor.

Hasta Nur Erengezgin ise, yaşadığı kritik deneyimden sonra sağlığına kavuşmanın mutluluğunu ifade etti: "Diyarbakır’a gezmeye geldiğimde birden rahatsızlanıp kalp krizi geçirdim. Az daha ölüyordum. Hemen buraya Hakkı Bey’e getirdiler ve o hayatımı kurtardı. Allah bin kere razı olsun." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER