Gündem

İzmir’den Gelen Hasta Şifayı Diyarbakır’da Buldu

Kadir Özdemir'in sağlık mücadelesi nasıl sonuçlandı? Omurilik tümörü nasıl başarılı bir şekilde tedavi edildi?

İzmir’den Gelen Hasta Şifayı Diyarbakır’da Buldu
13-08-2024 18:15
DİYARBAKIR

İzmir'den Diyarbakır'a Uzanan Tedavi Süreci

İzmir’de omurilik tümörü tanısı konulan Kadir Özdemir, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi bölümünde geçirdiği başarılı ameliyat ile sağlığına kavuştu. Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Çetin, hastanın İzmir’den geldiğini ve bel ağrısı ile ayaklarda uyuşma şikayetleri olduğunu belirtti. İzmir’de yapılan tetkiklerde belinde tümör saptanan Özdemir, tedavi olmak için Diyarbakır’a başvurdu.

Başarılı Ameliyat ve Mutlu Son

Dr. Çetin, "Burada yaptığımız ileri tetkiklerde ameliyat olması gerektiği, aksi halde idrar ve büyük abdestini kaçırma ihtimali olduğu belirlendi. Ameliyatını yaptığımız hastamızın belindeki tümörü başarılı bir şekilde çıkardık. Patoloji sonucu iyi huylu çıkınca hasta kadar biz de mutlu olduk,” dedi.

Spinal Tümörlerin Belirtileri ve Tedavi Süreci

Spinal tümörlerin yerleşimine göre öncü şikayetlerin bel, sırt ve boyun ağrısı olduğunu belirten Doç. Dr. Çetin, “Ağrı başlangıçta öksürme, ıkınma ve hapşırma ile artar, istirahatle rahatlar. Hastalık ilerledikçe ağrı istirahatle bile rahatlamaz. Metastatik spinal tümörlerde ağrı genellikle başlangıçta istirahat esnasında ortaya çıkar ve hastalık ilerledikçe devamlı hale gelir. Bu dönemdeki ağrı, kişinin aktivitesini engelleyecek kadar artar ve tıbbi ilaçlara dirençli hale gelir,” diye konuştu.

Doğru Teşhis ve Tedavi Planlaması

İlk olarak tümörün büyüklüğü ve yerleşim yerine göre duyusal (parestezi), motor (kuvvet kaybı), sfinkter (idrar, mesane) ve otonom şikayetlerin ortaya çıkmaya başladığını belirten Dr. Çetin, “Burada omuriliğin yarı kesi veya tam kesi tablosu şikayetleri ortaya çıkar. Bu dönemde hastayı ilk gören hekim, ağrı şikayetini genellikle iyi huylu dejeneratif hastalıklar olarak tanımlayarak tedavi planlar,” dedi.

Kadir Özdemir’in Ameliyat Sonrası Deneyimleri

İzmir’den Diyarbakır’a ameliyat için gelen Kadir Özdemir, “4 ay önce fiziksel olarak direncim düşmeye başladı. Hastaneye gidip kontrollerimi gerçekleştirdim ve omuriliğimde tümör olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli olan Doç. Dr. Abdurrahman Çetin’e ulaştık. Ameliyat için Diyarbakır’a gittik. Ameliyattan sonra 2 gün müşahede altına alındım ve sağlıklı bir şekilde taburcu olup İzmir’e geri döndüm. Şu anda bütün sonuçlarım temiz ve kendimi toplamaya başladım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağlığıma Diyarbakır’da kavuştum,” diye konuştu.

"Burada yaptığımız ileri tetkiklerde ameliyat olması gerektiği, aksi halde idrar ve büyük abdestini kaçırma ihtimali vardı. Ameliyatını yaptığımız hastamızın belindeki tümörü başa rılı bir şekilde çıkardık, patoloji sonucu iyi huylu çıkınca hasta kadar biz de mutlu olduk." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER