Gündem

İzmir'in Ulamış Köyünde "Yarının Köyleri" Projesinin İkinci Dijital Merkezi Açıldı

Kırsal kalkınmayı ve dijital dönüşümü destekleyen bu yeni girişim, Ulamış köyüne nasıl bir değişim getirecek?

İzmir'in Ulamış Köyünde "Yarının Köyleri" Projesinin İkinci Dijital Merkezi Açıldı
27-05-2024 10:16

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Ulamış köyü, Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle hayata geçirilen "Yarının Köyleri" projesinin ikinci dijital merkezine ev sahipliği yapıyor. Bu merkez, kırsal ekonomiyi canlandırmak ve yerel kültürü korumak için dijital araçlar ve teknolojilerle donatıldı.

Köydeki Dijital Dönüşüm

Yarının Köyleri projesi, yerel ürünlerin pazarını genişletmek ve köy halkına yeni geçim kaynakları sunmak amacıyla, Ulamış köyü başta olmak üzere çevre köylerde yaşayan 15 bin kişiye dijital beceriler kazandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında köylülere çeşitli dijital araçlar sağlanarak verimlilik artışı ve maliyet azaltma hedefleniyor.

İrem Poyraz'ın Açıklamaları

Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, projenin sürdürülebilirlik vizyonlarına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtiyor. Poyraz, UNDP ile el ele vererek hayata geçirdiğimiz bu projeyle kırsal ekonomileri canlandırmayı, kültürel mirası korumayı ve kapsayıcı büyüme için yollar oluşturmayı amaçlıyoruz. ifadelerini kullanıyor.

Genişleyen Projeler ve Hedefler

Ulamış'taki dijital merkezle başlayan projenin etki alanı, Adana'nın ardından İzmir, Sakarya, Diyarbakır ve Hatay'da devam edecek. Beş yıl içinde toplam 10 köye dijital merkez kurulması ve 1 milyondan fazla kişiye ulaşılması planlanıyor.

Teknolojik İmkanlar ve Eğitimler

Yarının Köyleri dijital merkezleri, köy halkına yüz yüze ve çevrim içi eğitimler sunarak, e-ticaret, ürün fotoğrafçılığı, robotik ve kodlama gibi alanlarda bilgi ve beceri kazandırıyor. Bu teknolojik imkanlar, bölge halkının ulusal ve küresel pazarlara erişimini artırarak, yerel ürünlerin tanıtımına katkı sağlıyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER