Gündem

Kadınların Toplumdaki Önemi ve Gücü: Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den 8 Mart Mesajı

Toplumun temel taşı kadınlar: Onların eli değdiğinde dünya nasıl değişir?

Kadınların Toplumdaki Önemi ve Gücü: Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den 8 Mart Mesajı
08-03-2024 13:15
GAZİANTEP

Kadınların Toplum Yapılanmasındaki Rolü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınların çalışma hayatından aile yapısına, eğitimden sanata kadar yaşamın her alanında üstlendiği rollerin altını çizdi. Şahin, kadınların toplum mimarlığı yaptığını, günümüzü ve geleceğimizi inşa ettiğini belirtti.

Kadınların Toplumdaki Etkisi ve İlerlemesi

Başkan Şahin, kadınların toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu vurgulayarak, kadının ilerlemesinin sadece kadınların değil, toplumun genelini ilgilendiren, sosyal adaletin bir şartı olduğunu ifade etti. Bu ilerlemenin, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin yolunu açtığını söyledi.

Aile ve Toplumda Kadının Yeri

Şahin, Türk toplumunun aileyi temele aldığını, ailenin temelini de kadın olarak kabul ederek, toplum yapılanmasını kadın üzerinden gerçekleştirdiğini anlattı. Kadınlara, anne kimliği ile cennetin ayaklarının altına serildiği, kültürümüzde yüksek değer verilen bir konumda olduklarını dile getirdi.

Kadınlarımızın Günlük Hayattaki Rolü ve Etkisi

Kadınların elinin değdiği her şeyi güzelleştirdiğini, manevi değerlerimizin taşıyıcısı ve koruyucusu olduğunu belirten Şahin, Türkiye'de kadınların eğitimden sağlığa, siyasetten sanata, yargıdan iş dünyasına kadar her alanda sorumluluk üstlenerek, ülkenin geleceğine güvenle bakmasının teminatı olduğunu kaydetti.

Güçlü Kadınlar, Güçlü Toplumlar

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, güçlü toplumların güçlü kadınlardan oluştuğunun bilincinde olarak, kadınların hak ve özgürlüklerini benimseyerek hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmaları için gerekli şartların hazırlanmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Kadınlar İçin Çabaları

Başkan Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kadınların hayatın tüm alanlarında daha etkin olmalarını sağlamak ve ayrımcılıkla mücadele etmek için çaba göstermeye devam edeceğini belirtti. Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılığın son bulduğu bir dünya dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını ifade etti.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER