Gündem

Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Grand İsias Hotel Davası Sürüyor

Adıyaman'da, 72 kişinin ölümüne neden olan otel yıkımıyla ilgili devam eden davanın detayları nelerdir ve bu dava toplum üzerinde nasıl bir etki bırakmaktadır?

Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Grand İsias Hotel Davası Sürüyor
13-06-2024 13:20
ADIYAMAN

Davanın Genel Bakışı

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 72 kişinin ölümüne neden olan Grand İsias Hotel ile ilgili yargılama süreci devam ediyor. 3'ü tutuklu toplam 11 sanık, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaktadır.

Yüksek Profil Katılımlar

Duruşma, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ve yaşamını yitiren sporcuların aileleri gibi önemli isimleri çeken yüksek profil bir olaydır. Bu duruşma, hem yerel hem de uluslararası düzeyde büyük ilgi görüyor.

Bilirkişi Raporlarının Önemi

Mahkeme, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesinden uzmanların dahil olduğu bir bilirkişi heyetinden yeniden bir rapor hazırlanmasını istemiştir. Bu rapor, otelin yapımında kullanılan malzemeler ve inşaat standartları hakkında kritik bilgiler sağlayacak.

Sanıklar ve Savunmaları

Tutuklu sanık Ahmet Bozkurt, suçlamaları reddetti ve yapılan inşaatın bölgedeki en sağlam yapılarından biri olduğunu iddia etti. Diğer sanıklar da benzer şekilde suçlamaları reddettiler ve masumiyetlerini savundular.

Adli Süreç ve Toplumsal Tepkiler

Duruşma sonrasında, toplumdan ve özellikle mağdur ailelerden gelen tepkiler yoğun. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya gibi temsilciler, adil bir yargılama ve gereken cezaların verilmesi taleplerini dile getirdiler.

Geleceğe Bakış

Mahkeme, bilirkişi raporunun tamamlanmasını beklerken, 22 Ekim'e kadar duruşmayı erteledi. Bu süre zarfında, tüm gözler bu davanın sonuçlarına ve adaletin sağlanıp sağlanamayacağına çevrili olacak. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER