Asayiş

Kahramanmaraş Merkezli Depremlerde Yıkılan Bina İçin Adli Süreç Sürüyor

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, 51 kişinin ölümüne neden olan Furkan Apartmanı davasında altıncı duruşma gerçekleşti. Peki, bu duruşmada neler yaşandı ve hangi kararlar alındı?

Kahramanmaraş Merkezli Depremlerde Yıkılan Bina İçin Adli Süreç Sürüyor
31-05-2024 17:30
GAZİANTEP

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin yıkıcı etkileri Gaziantep'in Nizip ilçesinde de hissedildi. Mustafa Kökmen Bulvarı'nda bulunan Furkan Apartmanı'nın yıkılması sonucu 51 kişi hayatını kaybetti. Bu büyük yıkımın ardından başlatılan adli süreç devam ediyor ve altıncı duruşma Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Mahkemede Yaşananlar ve Savcılık Mütalaası

Sanıklar Faik Ö. ve Eyüp Ö. başta olmak üzere, avukatları ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının da katıldığı duruşmada, savcılık üç sanık için üst sınırdan ceza talebinde bulunurken, bir sanık için beraat istedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin sunduğu rapora yapılan itirazlar sonucu yeni bir bilirkişi raporu talep edildi. Bu gelişmeler, mağdur aileler tarafından dikkatle takip ediliyor.

Avukat Ersan Şen'e Yönelik Tepkiler

Duruşma sırasında, firari sanıkların avukatı Ersan Şen'in kırmızı bültenin kaldırılması ve tutuklanmama güvencesi talebi, duruşma salonunda ve adliye çevresinde büyük tepki topladı. Bu talep, özellikle ölenlerin yakınları tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Avukat Şen, adliye çıkışında sözlü ve fiziki saldırı girişimlerine maruz kaldı.

Mağdur Ailelerin Feryadı

Duruşma sonrasında adliye önünde toplanan mağdur aileler, adalet arayışlarını gözyaşları içinde dile getirdiler. Aileler, bilirkişi raporlarının açıkça suçluluğu göstermesine rağmen sanıkların serbest bırakılmasına tepki göstererek, daha fazla seslerinin duyulmasını istedi. Ailelerin yaşadığı travma ve adalet talebi, toplumun geniş kesimleri tarafından duyulmaya devam ediyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER