Gündem

Kahta'daki Lise Öğrencileri Gazze İçin Yardım Kollarını Sıvadı

Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Gazze'deki insani krize dikkat çekmek ve destek olmak amacıyla bir yardım organizasyonu düzenledi. Acaba bu tür etkinlikler gerçekten fark yaratabilir mi?

Kahta'daki Lise Öğrencileri Gazze İçin Yardım Kollarını Sıvadı
11-05-2024 08:58
ADIYAMAN

Öğrencilerin Organizasyonu ve Hedefleri

Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından okul bahçesinde düzenlenen kermes, Gazze'deki insani krizden etkilenen Filistinlilere yardım sağlamayı amaçlıyor. Organizasyondan elde edilen gelirler, İsrail’in süregelen saldırıları sonucu mağdur olan ve yardım bekleyen Gazze halkına gönderilecek.

Bir Eğitim Kurumundan Anlamlı Bir Adım

Lise Müdürü Muzaffer Karataş, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırıları kınayarak, bu tür organizasyonların Gazze'deki duruma dikkat çekmek ve mağdur olanlara yardım sağlamak amacıyla yapıldığını vurguladı. Müdür Karataş, "Gazzeli kardeşlerimize yönelik yapılan saldırıları kınıyoruz. Can kaybının 35 bine yaklaştığı bu saldırılarda, bizim de buradaki amacımız Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek ve orada yardım bekleyen insanlara destek olmaktır," dedi.

- Muzaffer Karataş, Okul Müdürü "Gazzeli kardeşlerimize yönelik yapılan saldırıları kınıyoruz. Can kaybının 35 bine yaklaştığı bu saldırılarda, bizim de buradaki amacımız Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek ve orada yardım bekleyen insanlara destek olmaktır." 

Toplumun Tepkisi ve Katılımı

Yardım organizasyonu, öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler tarafından da desteklendi. Bu etkinlik, toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek, global sorunlara yerel düzeyde nasıl müdahale edilebileceğini gösteriyor. Katılımcılar, birlik ve dayanışma içinde hareket ederek dünya genelindeki insani krizlere dikkat çekmeye ve destek olmaya çalışıyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER