Sağlık

Kahvaltıda Uzak Durulması Gerekenler Neler?

Dr. Fevzi Özgönül, kahvaltıda tüketmememiz gereken gıdaları açıklıyor; peki neden?

Kahvaltıda Uzak Durulması Gerekenler Neler?
27-09-2023 10:28

Doğal ve Sağlıklı Gıdalar Her Zaman Mı İyi?

Dr. Fevzi Özgönül, kahvaltıda bal tüketiminin sindirim sistemini tembelleştirdiğini ve şeker içeriği nedeniyle özellikle bu öğünde tüketilmemesi gerektiğini vurguladı. Balın doğal, sağlıklı ve faydalı olmasına rağmen bu özelliği ile dikkat edilmesi gereken bir gıda olduğunu belirtti.

Kahvaltının Önemi

Kahvaltı, günlük enerji ihtiyacını karşılamak ve vücudun yeniden yapılanması için gerekli olan yapı malzemelerini içeren bir öğündür. Bu nedenle bu öğünün atlanmaması ve dikkatle planlanması gerektiğini ifade etti.

Yanıltıcı Tokluk Hissi

Uzun süre tok hissetmek için tüketilen yulaf ve kepek içeren gıdaların kahvaltıda yer almasının doğru olmadığını belirten Dr. Özgönül, sindirimi kolay olan gıdaların aşırı tüketilmesi durumunda, sindirim sisteminin diğer besinlere olan ilgisinin azalabileceğine dikkat çekti.

İşlenmiş Gıdalardan Uzak Durun

Özellikle işlenmiş, şeker içeren gıdaların ve suda eriyen unlu gıdaların sindirim sistemini zorladığına vurgu yapan Dr. Özgönül, bu tür gıdaların kahvaltıda tüketilmemesi gerektiğini belirtti.

Sabah Kahvaltısında Tercih Edilmemesi Gereken Gıdalar

Dr. Fevzi Özgönül'ün kahvaltıda tüketmememiz gereken gıdalar listesi şöyle:

* 1 dilimden fazla ekmek
* Her türlü reçel, diyet reçel dahil
* Bal
* Tüm unlu gıdalar
* Süt ile tüketilen kahvaltılık gevrekler
* Kepek ve yulaflı karışımlar
* İçi bol malzemeli tost veya poğaça

Özellikle işlenmiş gıdaların ve şeker içeren besinlerin sindirim sistemi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Dr. Özgönül, kahvaltının kaliteli ve dengeli bir şekilde planlanması gerektiğini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER